TZG Crikvenice svim iznajmljivačima omogućila brz i jednostavan način prijave turiste

Autor:  HrTurizam Promo

4. kolovoza 2022.

Turistička zajednica Grada Crikvenice svim iznajmljivačima s područja Grada Crikvenice od danas je omogućila brz i jednostavan način prijave turista kroz potpuno besplatnu aplikaciju mVisitor.

Aplikacija omogućuje prijavu turista u samo nekoliko klikova na mobitelu jednostavnim skeniranjem osobnog dokumenta, u potpunosti je usklađena s platformom eVisitor i sama će automatski pohranjivati podatke unutar sustava. Važno je spomenuti i činjenicu da za korištenje mVisitora nije potrebna TAN tablica prilikom prijave u aplikaciju.

"Brz proces prijave turista, bez ručnog upisivanja podataka razlozi su zbog kojeg će, vjerujem, mnogi iznajmljivači vrlo rado koristiti ovu aplikaciju i na taj način uvelike olakšati proces prijave turista ove sezone. Drago mi je da Turistička zajednica Grada Crikvenice ima priliku svojim iznajmljivačima s područja Grada Crikvenice ovu aplikaciju ponuditi potpuno besplatno." istaknula je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić te dodaje kako će korištenje aplikacije mVisitor sačuvati dragocjeno vrijeme iznajmljivača koji će tijekom sezone od sada moći kvalitetnije organizirati svoje slobodno vrijeme ili se posvetiti drugim važnim aktivnostima u svojem poslu.

Za korištenje aplikacije mVisitor potrebno ju je preuzeti i instalirati na svoj mobilni uređaj putem Google Play Store-a ili Apple Store-a te se prijaviti u sustav važećim pristupnim podatcima za eVisitor (OIB iznajmljivača i lozinka eVisitora).

Sustav nudi i da se turisti samostalno mogu prijaviti putem QR koda. U ovom procesu iznajmljivač dodjeljuje QR kod turistu kojeg preuzima iz mVisitor aplikacije. To može učiniti i prije dolaska turista na samu lokaciju čime je moguće napraviti i tzv. "preCheck-in" (iznajmljivač dostavlja turistu QR kod e-mailom ili drugim načinom komunikacije). Osim ovog načina, iznajmljivač u svojoj smještajnoj jedinici može postaviti QR kod ispisan na listu papira te turist po dolasku u apartman skenira QR kod i unosi osobne podatke skeniranjem dokumenta.

Kada se turist sam prijavi, iznajmljivač je dužan unutar aplikacije odobriti njegovu prijavu nakon čega je proces završen i turist je automatski prijavljen u sustav eVisitor. Na bazi 4 turista, proces turistu za upis (skeniranjem osobnog dokumenta) traje u prosjeku 3 minute dok je iznajmljivaču od pokretanja aplikacije potrebno 10 sekundi da bi završio proces prijave.

Ispred tvrtke Intersoft Technologies d.o.o. iz Pule koja je razvila mVisitor aplikaciju, direktor Dean Verbanac je izjavio kako je sustav mVisitor produkt brojnih razgovora s turističkim zajednicama i iznajmljivačima, a daje rješenje za neke od ključnih problema koje isti danas imaju.

"Prvenstveno smo se vodili time da poboljšamo komunikaciju TZ-a i iznajmljivača, a nakon toga da iznajmljivaču olakšamo, pojednostavimo i ubrzamo proces prijave turista. Uspjeli smo u oba segmenta što potvrđuje i oduševljenje iznajmljivača koji su već krenuli s korištenjem mVisitor-a." zaključio je Verbanac.

Autor:  HrTurizam Promo

4. kolovoza 2022.