U Crikvenici još dvije predsezonske edukacije u turizmu

Posljednjih nekoliko godina, prije početka nove turističke sezone, TZG Crikvenice organizira vrlo korisna edukativna predavanja za privatne iznajmljivače

Autor:  HrTurizam.hr

1. travnja 2023.

Posljednjih nekoliko godina, prije početka nove turističke sezone, TZG Crikvenice organizira vrlo korisna edukativna predavanja za privatne iznajmljivače. Takav je slučaj bio i ove godine, počevši od 7. ožujka. Svaki tjedan tijekom mjeseca ožujka održano je po jedno edukativno predavanje, a u travnju nas čekaju još dva.

4. travnja, s početkom u 17:30 sati, u Gradskoj vijećnici (1. kat), predavačica Sonja Polonijo će održati predavanje na temu "Kako smanjiti iznos računa za odvoz komunalnog otpada?". Bit će govora o Zakonu, uputama za odvajanje otpada, strukturi korisnika odvoza otpada i sl.

Polonijo, inače savjetnica za razvoj u Eko – Murvica d.o.o. u Crikvenici, za Udrugu gradova u Republici Hrvatskoj kao stručna suradnica vodi edukacije o održivom gospodarenju otpadom. Kao savjetnica za zaštitu okoliša surađuje s Hrvatskom udrugom stanara i suvlasnika stambenih zgrada i sudjeluje u izradi edukativnih brošura za građane. Dugi niz godina djeluje unutar Udruženja komunalnih društava pri HGK RH. Održala je mnoštvo prezentacija na raznim nacionalnim i međunarodnim skupovima.
 
11. travnja, na istom mjestu i u isto vrijeme, tema je "mVisitor - besplatna aplikacija za prijavu turista", a predavači su predstavnici Intersoft Technologies d.o.o.

Poznato je kako je Turistička zajednica Grada Crikvenice još prošle godine svim iznajmljivačima s područja Grada Crikvenice omogućila brz i jednostavan način prijave turista kroz potpuno besplatnu aplikaciju mVisitor.  Ovo inovativno rješenje omogućuje prijavu turista u samo nekoliko klikova na mobitelu jednostavnim skeniranjem osobnog dokumenta. Aplikacija mVisitor u potpunosti je usklađena s platformom eVisitor i sama će automatski pohranjivati podatke unutar sustava, a bitno je spomenuti i činjenicu da za korištenje mVisitora nije potrebna TAN tablica prilikom prijave u aplikaciju. Brz proces prijave turista, bez ručnog upisivanja podataka razlozi su zbog kojeg će, vjerujemo, mnogi iznajmljivači vrlo rado koristiti ovu aplikaciju i na taj način uvelike olakšati proces prijave turista ove sezone.

Kao i do sada, za sudjelovanje na edukaciji potrebno se prijaviti na e-mailprijava@tzg-crikvenice.hr.

Autor:  HrTurizam.hr

1. travnja 2023.