TZG Zagreba objavila web stranice posvećene sportu u Zagrebu

U suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, Turistička zajednica grada Zagreba objavila je nove internetske stranice posvećene sportu u Zagrebu: https://sport.infozagreb.hr/. S obzirom na sve veći značaj Zagreba kao suvremenog...

U suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom, Turistička zajednica grada Zagreba objavila je nove internetske stranice posvećene sportu u Zagrebu: https://sport.infozagreb.hr/.

S obzirom na sve veći značaj Zagreba kao suvremenog sportskog središta te potrebu daljnjeg pozicioniranja Zagreba u segmentu sportskog turizma, stranice obuhvaćaju pregled aktualnih sportskih događanja, popis sportskih i rekreacijskih objekata i dvorana, prijedlog aktivnosti te povijesni osvrt na bogatu zagrebačku i hrvatsku sportsku povijest. 

TZGZ razvija sportski turizam kao posebni oblik turističke ponude koji doprinosi stvaranju nove, kvalitetne i konkurentne pozicije na turističkom tržištu, ističe direktorica TZGZ Martina Bienenfeld te dodaje kako se Zagreb u više navrata pokazao i dokazao kao vrhunski domaćin brojnim domaćim i međunarodnim sportskim priredbama, uključujući i razna svjetska prvenstva te svjetske kupove. “Isto tako, naš grad nudi sjajne prostore na otvorenom i zatvorenom za profesionalno, amatersko i rekreativno bavljenje sportom, kao i za sportske pripreme stranih i domaćih natjecatelja. Naše stranice objedinjuju na jednom mjestu cjelokupnu zagrebačku sportsku ponudu, pružajući, tako, potrebne informacije na pregledan, učinkovit i efikasan način. Osim toga, nove stranice predstavljaju platformu za konkretne promotivne aktivnosti koje ćemo pojačati i s novim promotivnim filmom posvećenom sportu u Zagrebu. Čestitam ovim putem svim našim olimpijcima i paraolimpijcima na sjajnim uspjesima postignutim na Olimpijskim igrama gdje smo opet pokazali da, iako smo mala zemlja, možemo postići velike sportske, kao i turističke uspjehe.“ izjavila je Bienenfeld.

Predsjednik HOO-a, g. Zlatko Mateša, poručio je kako osim impresivnih rezultata zagrebačkih sportašica i sportaša koji promoviraju Grad, i turistički učinci ostvareni kroz sportske priredbe itekako su dio ove priče o uspjehu. “Gotovo svake godine imamo i sportske događaje koji bitno utječu na popunjenost turističkih kapaciteta u Zagrebu, a oni već etablirani i svjetski poznati, poput Snježne kraljice ili Hanžeka, čine to dugi niz godina. Kao višegodišnjoj europskoj prijestolnici turizma u vrijeme adventskih događaja, sljemenska Snježna kraljica daje Zagrebu dodatan šlag na turističke atraktivnosti u tom razdoblju godine. Obnovljeni RŠC Jarun također nudi priliku za velike sportske događaje europske i svjetske razine pa vjerujem da ćemo uskoro i o njemu više govoriti u kontekstu sportske ponude i sportskog turizma. I brojni manji sportski događaji s dugom tradicijom također znatno obogaćuju sportsku ponuda Zagreba, koja je uistinu raznovrsna i imati je objedinjenu na jednom mjestu – za svaku je pohvalu.“ rekao je Mateša.

Internetske stranice dostupne su na ukupno šest jezika – engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski i, naravno, hrvatski, a navigacija je osmišljena po kategorijama po kojima se može brzo i jednostavno pretraživati.

Ministrica turizma i sporta RH, Nikolina Brnjac izjavila je kako u organizaciji brojnih sportskih događanja, Hrvatska se pokazala kao izvrstan domaćin, a uprava takva događanja svakodnevno doprinose i potpunijoj te raznovrsnijoj turističkoj ponudi. “Razvojem sportskog turizma doprinosimo i razvoju cjelogodišnjeg turizma, stoga pozdravljam ovakvu suradnju Turističke zajednice grada Zagreba i Hrvatskog olimpijskog odbora, čime će turisti, posebice ljubitelji sporta, na jednom mjestu imati prilike saznati sve informacije o aktualnim sportskim događanjima te bolje upoznati zagrebačku, odnosno hrvatsku povijest sporta. Ovim putem sve organizatore sportskih i drugih događanja još jednom pozivam na odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera, a turiste na odgovorno uživanje u bogatoj turističkoj ponudi Zagreba i Hrvatske.“

Za potrebe promocije Zagreba kao idealne sportske destinacije izrađen je i promotivni film koji je dostupan na službenom YouTube kanalu kao i na web stranicama: https://sport.infozagreb.hr/ 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN