U ACI marini Dubrovnik moguće testiranje na koronavirus za turiste. Postavlja se logično pitanje zašto ne i u svim ACI marinama?

Svi turisti i gosti u ACI marini Dubrovnik moći će se testirati na koronavirus, javljaju iz ACI-a. Testiranje će se odvijati svakog petka, subote i nedjelje u nekoliko termina,...

Svi turisti i gosti u ACI marini Dubrovnik moći će se testirati na koronavirus, javljaju iz ACI-a.

Testiranje će se odvijati svakog petka, subote i nedjelje u nekoliko termina, a u ACI marini Dubrovnik provodit će se antigenski, brzi te PCR testovi. Ovim potezom tvrtka ACI nastoji omogućiti siguran i bezbrižan boravak te povratak kući svim svojim gostima. 

Testiranje na koronavirus u dubrovačkoj ACI marini bit će moguće, uz prethodnu najavu na recepciji, svakog petka od 18 do 20 sati, subotom u jutarnjem terminu od 8 do 10 sati i u popodnevnom terminu od 16 do 18 sati, te nedjeljom od 8 do 10 sati. Prema potrebi, mobilni medicinski timovi Poliklinike Marin Med organizirat će testiranje i u drugim terminima uz obveznu prethodnu najavu. Rezultati antigenskih testova bit će poznati u roku od 20 minuta, dok bi rezultati PCR testova bili poznati do kraja dana u kojem je obavljeno testiranje.

Iz tvrtke ACI poručuju kako je nužno omogućiti što sigurniji i ugodniji boravak svim turistima na području dubrovačke regije, ali i ostatka obale. Stoga su se odlučili uključiti u projekt Safe stay in Croatia koji je pokrenulo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske. Tako je i ACI marina Dubrovnik prepoznala inicijativu turističkog sektora te kao važan dio sustava ACI marina osigurala dodatni punkt za testiranje na koronavirus.

70 % djelatnika ACI-ja cijepljeno uoči turističke sezone

Imajući na umu važnost procjepljivanja turističkih djelatnika koji su u neposrednom kontaktu s gostima te važnost nautičkog segmenta za ukupan turistički sektor u Hrvatskoj, ACI se odlučio izaći ususret i svojim zaposlenicima. Tako su i zaposlenici ACI marine Dubrovnik bili među onima koji su se cijepili prvom dozom cjepiva protiv koronavirusa.

Budući da očekujemo dobar odaziv gostiju u ovoj turističkoj sezoni, apsolutni prioritet nam je da naši djelatnici, kao i gosti, budu maksimalno sigurni s obzirom da se nalaze u direktnom kontaktu. Time sve ACI marine činimo sigurnijim mjestom za odmor i rad. Ovime ujedno šaljemo jasnu poruku, a ta je da nam je, uz zdravlje i sigurnost gostiju, važna i sigurnost naših djelatnika“, poručuje predsjednik Uprave Kristijan Pavić. 

Za kraj se postavlja pitanje zašto je testiranje omogućeno samo u ACI Dubrovnik, a ne i svim ACI marinama?

Sukladno cijeloj situaciji jedino prirodno i logično bi bilo da su sve ACI marine osigurale punktove za testiranje nautičara, a ne samo jedna od njih ukupno 22 ACI marina. Nije potrebno dodatno naglašavati trenutnu situaciju, važnost nautike, kao i nestabilnost iz tjedna u tjedan. Moramo biti spremni na sve i imati više scenarija. I to ne samo kroz formu nego i na terenu te osigurati cijelu logistiku kao i operativnost cijelog sustava. Priprema turističke sezone je počela već prošle godine. 

Moramo osigurati dovoljno punktova za testiranje, osigurati da isti budu u stanju primiti na stotine testova dnevno i da ih mogu isporučiti u zadanom roku. To je prvi preduvjet, ako se želimo otvoriti prema turistima, naravno uz povoljnu epidemiološku situaciju.

Iz tvrtke ACI poručuju kako će ovaj primjer ubrzo slijediti i ostale ACI marine te kako je temeljna dužnost tvrtke zajamčiti što sigurniji, dolazak, boravak i povratak kući svih gostiju, kao i zaštitu zdravlja svih djelatnika.

Kao i do sada, cilj nam je učiniti ACI marine sigurnim mjestima za boravak i odmor gostiju, ali i rad zaposlenika. Mogućnost testiranja na koronavirus u ACI marini Dubrovnik osigurali smo u suradnji s privatnom lokalnom poliklinikom. U finalizaciji smo dogovora za usluge testiranja gostiju u još nekoliko naših marina. Također, izvjesno je da ćemo i u suradnji sa županijskim Zavodima za javno zdravstvo, imati mogućnost pružanja sličnih usluga testiranja. U ovom trenutku još nemamo informacije o kojim je marinama riječ“, navode iz ACI-a.

Kasnimo, imali smo cijelu godinu da pripremimo ovogodišnju turističku sezonu. Ipak, nadam se kako će do kraja lipnja sve marine u sklopu ACI Maria imati mogućnost testiranja na koronavirus za turiste.

Foto: ACI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN