U Fužinama ugasili turistički ured

Početkom ove godine potpisan je Sporazum o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog branda regije „Gorski kotar“.  Tim su Sporazumom obuhvaćene aktivnosti izrade strateških dokumenata namijenjenih razvoju i...

Početkom ove godine potpisan je Sporazum o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog branda regije „Gorski kotar“. 

Tim su Sporazumom obuhvaćene aktivnosti izrade strateških dokumenata namijenjenih razvoju i promociji turizma regije Gorski kotar u razdoblju od 2019. do 2025. godine, a na temelju kojih će se objediniti i usuglasiti razvojne i marketinške aktivnosti lokalnih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave.

Tako logično i prirodno – jedan turistički brend Gorski Kotar.

/ / / POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI NA KREIRANJU, RAZVOJU I PROMOCIJI TURISTIČKOG BRANDA REGIJE „GORSKI KOTAR“

Smjerom budućeg razvoja Općina Fužine je u dogovoru s predstavnicima lokalnih turističkih gospodarstvenika, odnosno, članovima Skupštine Turističke zajednice i Turističkog vijeća Općine Fužine jednoglasno donijela Odluku o stavljanju u mirovanje općinskog Turističkog ureda – TZ Fužine.

I to neovisno o pandemiji jer se to naslanja na “Master plana razvoja turizma Gorskog kotara”, a najviše na zajednički stav svih načelnika i gradonačelnika ovog kraja te predstavnika turističkog sektora koji smatraju da je nužno osnivanje jedinstvene Turističke zajednice Gorskog kotara.

Time se želi osigurati jasan nastup na nacionalnom i svjetskim tržištima kada uvjeti budu dopuštali, ističe David Bregovac, načelnik Općine Fužine te dodaje kako Turistička zajednica Općine Fužine operativno i dalje nastavlja s radom tj. kako će sve administrativne funckije i obveze nastaviti pružati Općina Fužine, sve do trenutka i konačne odluke o stvaranju jedne TZ Gorskog kotara.

Možda ovaj potez ubrza realizaciju turističkog branda regije „Gorski kotar“. Sada je pravo vrijeme za reset i postavljanje novih zdravih i održivih temelja.

Brendiranje regija mora biti imperativ. Tako je od danas 315 turističkih zajednica ili “turističkih destinacija ” u Lijepo našoj.

Foto: TZ Fužine

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN