Najveći Muzej Iluzija u Europi nalazi se u Kopenhagenu i nudi potpuno nove eksponate - nastale u Hrvatskoj!

Otvoren najveći europski privatni Muzej iluzija.

Autor:  HrTurizam.hr

12. travnja 2024.

Nakon otvorenja u Las Vegasu, širenje mreže korporativnih Muzeja Iluzija se nastavlja otvorenjem u danskoj prijestolnici. U pitanju je dosad najveći europski privatni Muzej Iluzija u sklopu kojega će posjetitelji moći razgledati neke potpuno nove eksponate, a koji za sve muzeje nastaju u Hrvatskoj.

Širenje svjetske mreže Muzeja Iluzija i dalje nezaustavljivo raste - tako je u Kopenhagenu otvoren dosad najveći europski Muzej Iluzija.

Ovaj originalno hrvatski koncept začet na ideji osnivača i vlasnika Muzeja Iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića, zasigurno će postati nezaobilazna atrakcija lokalnog stanovništva i turista svih uzrasta u danskoj prijestolnici. 

U najpopularnijoj ulici Kopenhagena

Globalno prepoznat spoj fascinantnog svijeta zabave i edukacije s hrvatskim potpisom smjestio se u najpopularnijoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena.

Spomenutim Muzejom Iluzija upravlja hrvatska tvrtka Metamorfoza, koja se u svom portfoliju može pohvaliti s preko 50 Muzeja Iluzija otvorenih u svijetu.

/// Dodana vrijednost turizma kojoj moramo težiti: poticanje izvoza, a ne uvoza

Novootvoreni u Kopenhagenu proteže se na 1200 četvornih metara i svojim posjetiteljima osigurava više od 70 uzbudljivih i vrlo atraktivnih eksponata od kojih neki upravo u Kopenhagenu imaju i svoju svjetsku premijeru. 

Muzej iluzija Kopenhagen

Nikad viđeni eksponati i iluzije

Posjetitelji će ondje tako imati mogućnost pobuditi maštu i aktivirati svoja osjetila putem posve novih iluzija koje imaju poveznice s lokalitetom, točnije odaju počast danskoj kulturi i povijesti.

Penjanje uz povijesnu kopenhagensku fasadu, posjet potpuno novom konceptu specijalnog danskog hot dog štanda odsad su mogući, ali isključivo u novootvorenom Muzeju Iluzija u Kopenhagenu gdje će posjetitelji na jedan poseban način osjetiti i prisutnost danskog autora Hansa Christiana Andersena

/// Muzeju Iluzija uručena srebrna nagrada na The 2023 European Franchise Award

Također, veliku premijeru među eksponatima doživjet će i Vortex Dome koji se igra dinamikom kretanja, kao i Shade Illusion koji se poigrava sjenama.

Posjetitelji Muzeja Iluzija u Kopenhagenu dakako, neće biti lišeni već svima dragih i vrlo popularnih iluzija kao što su Walk-in-kaleidoskop te tzv. beskonačna soba. Muzej prati i još jedna velika novost, mogućnost posjete dosad najvećem muzejskom shopu s novim konceptom i najvećim asortimanom.

Jedinstvena je to prilika za sve posjetitelje Muzeja u Kopenhagenu da komadić nevjerojatnog iskustva u mini izdanju iluzija za uspomenu ponesu i kući. 

Muzej iluzija kopenhagen

Širenje mreže korporativnih Muzeja Iluzija

Učenje kroz zabavu naša je premisa, a još jednim otvorenjem potvrdili smo da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno. Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo. Nastavljamo s našim širenjem, ali s posebnim fokusom na korporativne, privatne Muzeje Iluzija poput upravo otvorenog u Kopenhagenu. Trenutačno prema tom modelu upravljamo s ukupno njih šest - Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Las Vegas, Denver te New York. Najveći korporativni Muzej Iluzija na svijetu je onaj ljetos otvoren u Las Vegasu, a europski sada u Kopenhagenu“ izjavio je Teo Širola, direktor Metamorfoze, hrvatske tvrtke sa sjedištem u Zagrebu koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija te stoji iza brenda diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike. 

/// Korak bliže cilju od 100 lokacija: U Las Vegasu otvoren najveći Muzej Iluzija dosad

U dojmljivim iluzijama i premijernima eksponatima sinoć su u Kopenhagenu na svečanom otvorenju imali prilike uživati i mnoge javne osobe te poznata lokalna lica, obići sve muzejske prostorije, doživjeti specifične scenografske elemente koji su pomno osmišljeni da beskrajno zavaraju um, ali i postanu atraktivna kulisa vrijedna dijeljenja na društvenim mrežama. 

Muzej Iluzija može se pohvaliti činjenicom kako je riječ o najvećem lancu privatnih muzeja na svijetu s preko 50 lokacija, u 25 država svijeta i 10 milijuna posjetitelja, a čije iluzije i eksponati nastaju u Hrvatskoj od strane razvojno-istraživačkog tima u Oroslavju.

Ovaj globalno uspješni i brzorastući projekt na ovim brojkama ne planira stati. S obzirom na aktualni pohod na SAD, tim Metamorfoze ondje uskoro planira otvoriti i ekstenziju svom zagrebačkom uredu radi lakšeg upravljanja muzejima.

/// Muzej Iluzija odabrao Fast Review rješenje za povećanje broja recenzija posjetitelja

Foto: Simon Bang

Autor:  HrTurizam.hr

12. travnja 2024.