U Ličko-senjskoj županiji dodijeljene oznake kvalitete Blue&Green Homestay u obiteljskom smještaju

Prošli mjesec Apartmani “Larma” u Senju, vlasnice Draženke Biondić, postali su ponosni vlasnici prve oznake kvalitete smještaja u Ličko-senjskoj županiji pod nazivom “Blue&Green Homestay, a danas joj se pridružilo još...

Prošli mjesec Apartmani “Larma” u Senju, vlasnice Draženke Biondić, postali su ponosni vlasnici prve oznake kvalitete smještaja u Ličko-senjskoj županiji pod nazivom “Blue&Green Homestay, a danas joj se pridružilo još 11 kolega domaćina u obiteljskom smještaju.

Turistička zajednica Ličko-senjske županije dodijelila je nove oznake kvalitete u obiteljskom smještaju, u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica. Riječ je o nadopuni postojećem sustavu kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se iznajmljuju.

Voditeljica projekta Ankica Grabašnjak i direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević, zajedno s kolegama iz lokalnih turističkih zajednica, dodijelili su oznake sljedećima domaćinama u obiteljskom smještaju: Apartmani Larma Draženka Biondić, Senj, Kuća za odmor Nevenka Rudelić, Gospić, Kuća za odmor Goran Šuper, Rizvanuša, Apartmani Manda Milković, Gospić, Apartmani Goran Šarić, Gospić, Kuća za odmor Joso Binički, Mušaluk, Apartman Denis Lončar, Prozor, Apartmani Mario Orešković, Ličko Lešće, Sobe Sonja Sokač, Vrelo Koreničko, Kuća za odmor Igor Grisogono, Ćuić Krčevina te Sobe Marija Matejčić, Vranovača.

Foto: Turistička zajednica Ličko-senjske županije

Obiteljski smještaj u Lici se sve više razvija, ali ne stihijski, nego korak po korak, te je poseban fokus na kvalitetni smještaja, a upravo najbolji način za razvoj obiteljskog smještaja je putem oznake kvalitete smještaja ili labelingom. Tako je Turistička zajednice Ličko-senjske županije napravila posebnu oznaku kvalitete “Blue&Green Homestay”, uz tri podbrenda: Hike friendly, Bike friendly te Motorbike friendly.

“Blue&Green Homestay” oznaka kvalitete

Logo na plavoj i zelenoj pozadini predstavlja Velebitsku degeniju, endemsku biljku iz porodice Brassicaceae. Strogo je zaštićena vrsta, najrjeđa biljka u Hrvatskoj te je simbol Velebita i Hrvatske, a nalazi se na kovanici od 50 lipa. Uključite se, više informacija potražite u TZ Ličko – senjske županije.

Vijesti: