U Makarskoj zabranjeni građevinski radovi tijekom turističke sezone

U Makarskoj donesena odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone Na 12. sjednici Gradskog vijeća grada Makarske donesena je Odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na...

U Makarskoj donesena odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone

Na 12. sjednici Gradskog vijeća grada Makarske donesena je Odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Makarske za 2019. godinu.

Privremena zabrana izvođenja radova stupa na snagu od 1. svibnja pa sve do 30. rujna. Ova odluka napokon bi trebala svim turistima osigurati mir i tišinu tj. neće više biti situacija da turistima ispod balkona traju neki građevinski radovi te tako stvaraju buku. Također, bilo je slučajeva da su turisti otkazivali svoj godišnji odmor kada bi došli i vidjeli da su neki građevinski radovi pored njih, te tako stvorili veliku štetu cijelom našem turizmu. Inače, do sada je zabrana građevinskih radova u Makarskoj vrijedila od 25. svibnja do 15. rujna, a sada je novom odlukom produžena za ukupno 40 dana.

Odluke ne odnose se na radove za čije je građenje, odnosno izvođenje utvrđen interes Republike Hrvatske, uklanjanje građevina na temelju rješenja građevinske inspekcije ili odlukedrugog tijela državne vlasti,

Nadzor nad provedbom ove odluke obavlja Odsjek komunalnog i prometnog redarstva Grada.

Inače, prema odluci o javnom redu i miru u gradu Makarskoj, novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 kn do 10.000,00 kn kaznit će se svi oni koji narušavaju mir u vremenu od 22,00 do 07,00 sati i od 14,00 do 17,00 sati..

Foto: TZ Makarska

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN