Saznajte kako se razvija sportski turizam u Međimurju, a ne radi se o nogometu

U Međimurju se održava Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara na kojem sudjeluje preko 40 zemalja svijeta

Ovo je prvi put da se u Hrvatskoj održava Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara, na kojem sudjeluje više od 350 ultra maratonaca i ultra maratonki iz preko 40 zemalja svijeta.

Ako zbrojimo pratnju maratonaca kao i cijelu popratnu organizaciju, Terme Sv.Martin popunile su svoje smještajne kapacitete kroz dva/tri dana. Odlična primjer razvoja sportskog turizma i kako se produžuje turistička sezona, iako u Međimurju nema turističke sezone, nego turističke godine tj. turizam traje 365 dana u godini.

/// HOĆEMO LI NAPOKON SPORTSKI TURIZAM OD POTENCIJALA PRETVORITI U RESURS?

Stalno ističem kako za razvoj sportskoj turizma moramo gledati širu sliku te se fokusirati na “male” sportove, a ne samo na nogomet i to odmah “pucati” na najveće klubove. Zanimljivo je spomenuti kako su Terme Sveti Martin ujedno i prvi RUN HOTEL na svijetu, za što je najviše zaslužna suradnja s Berislavom Sokačom, začetnikom projekta RUN CROATIA, pa je ovo prvenstvo samo dokaz da Međimurje svojim posjetiteljima nudi zaista izvrsne uvijete za raznolike aktivnosti na otvorenom.

Projekti koje smo do sad organizirali u Hrvatskoj bili su odrađeni izvanredno, s velikim brojem sudionika, a Hrvatska ima zaista vrhunskih sportaša i trkača. S razlogom smo ovdje“ izjavio je Predsjednik Međunarodne asocijacije ultra trkača Nadeem Khan.

Razine izvedbe je ključna i imperativ, te bez visoke kvalitete pripreme i organizacije uopće nemojmo niti sanjati o organizaciji ovakvih događanja. Dapače, u jakoj konkurenciji u Europi, moramo uvijek dati korak više i bolje, da bi privukli trkače, a uz prekrasnu prirodnu i sve druge turističke adute, moramo samo lijepo zaokružiti cijelu priču i ponuditi je na tržište.

Međimurje u pokretu

Da je Međimurje popularna turistička destinacija dokazuju i brojke, koje govore o povećanju od čak 16% za prvih osam mjeseci ove godine u usporedbi s prošlom.

Njih je uz još dodatne pokazatelje uspješnosti Međimurja kao turističke destinacije predstavila Sandra Herman, koja je u ime župana, županije i Turističke zajednice svima poželjela srdačnu dobrodošlicu u Međimurje. „Međimurje se kao turističku destinaciju predstavlja pod sloganom „Međimurje u pokretu“ – time se daje puno prostora sportskim sadržajima, ali i prostora za upoznavanje kontinentalne turističke destinacije koja ima puno toga za pružiti. Hrvatska je poznata kao zemlja mora i sunca, no ovaj događaj upoznat će svijet s Međimurjem čiji je turizam u porastu.“ istaknula je Sandra Herman iz Turističke zajednice Međimurske županije.

S obzirom na to tko je sve trenutno s nama, zasigurno smo prava sportska destinacija, a trudit ćemo se da ovakva događanja postanu popularna u Hrvatskoj. Osigurali smo infrastrukturu, zatvorili cestu te sve pozivam da posjete ovaj važan događaj“ zaključio je Branimir Blajić, direktor LifeClass Termi Sveti Martin.

Inače, trčanjem se u EU redovito bavi preko 50 milijuna ljudi, a njihova godišnja potrošnja se procjenjuje na 9.6 milijardi eura. Pametnom dosta. Ovo je samo jedan mali dio mozaika sportsko – turističke priče Međimurja, a svakako treba naglastiti cikloturizam pošto je Međimurje među tri najrazvijenije i najkvalitetnije cikloturističke destinacije u Hrvatskoj s tržišno prepoznatljivim brendom Međimurje Cyclist Welcome Regija.

POVEZANE VIJESTI:

HRVATSKA PRVA NA SVIJETU DOBIVA RUN FRIENDLY KONCEPT HOTELA – RUN HOTEL

BERISLAV SOKAČ: U HRVATSKU ŽELIM DOVESTI DIO OD 50 MILIJUNA TRKAČA U EUROPI

HRVATSKA DOBILA PRVI RUN FRIENDLY HOTEL

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN