U NP Plitvička jezera otvoren novi panoramski vidikovac i predstavljena jedinstvena ulaznica Lika destinacije

U Javnoj ustanovi “Nacionalni park Plitvička jezera” jučer je svečano otvoren novoizgrađeni panoramski vidikovac smješten na Ulazu 1 Nacionalnog parka.  Novim vidikovcem rasteretiti iznimno posjećen postojeći vidikovac i omogućiti...

U Javnoj ustanovi “Nacionalni park Plitvička jezera” jučer je svečano otvoren novoizgrađeni panoramski vidikovac smješten na Ulazu 1 Nacionalnog parka. 

Novim vidikovcem rasteretiti iznimno posjećen postojeći vidikovac i omogućiti većem broju posjetitelja uživanje u jednom od najljepših pogleda na svijetu – pogledu na Veliki slap.

Ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević naglasio je kako je vidikovac u potpunosti izgrađen od strane zaposlenika Nacionalnog parka specijaliziranih za održavanje i gradnju staza i mostova unutar Parka, na što je iznimno ponosan. Plitvička jezera su dobro predstavljen i valoriziran fenomen kojem se divi cijeli svijet što najbolje pokazuje kontinuirani porast broja posjetitelja, posebice posjetitelja iz Japana čiji je broj ove godine porastao za više od 40 %. Također, važan je podatak da od ukupnog broja turista koji posjete Republiku Hrvatsku, 10 % njih posjeti i Nacionalni park Plitvička jezera. Drago mi je da Nacionalni park i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike surađuju na planiranju vezano uz obnovu infrastrukture, posebice hotela i drugih smještajnih kapaciteta jer je poznato da gosti koji borave u hotelima četiri ili pet zvjezdica borave u Hrvatskoj čak mjesec dana duže od gostiju smještenih u objektima niže kvalitete“ istaknuo je ministar  turizma Cappelli.

Jedinstvena ulaznica Lika destinacija

Prigodom otvaranja vidikovca Tomislav Kovačević, ravnatelj NP Plitvičkih jezera predstavio je i zajedničku ulaznicu Lika destinacije koja je dio jedinstvenog projekta održivog razvoja turizma i brendiranja destinacije u Hrvatskoj.

Lika destination ulaznica koja osim posjeta Nacionalnom parku Plitvička jezera posjetiteljima omogućuje i posjet drugim zaštićenim područjima prirode i znamenitostima unutar Lika destinacije – Nacionalnom parku Paklenica, Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, Parku prirode Velebit (Uvala Zavratnica i Cerovačke špilje), Pećinskom parku Grabovača i Baraćevim špiljama, Hrvatskom centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda te Memorijalnom centru Nikola Tesla. 

Projekt zajedničke ulaznice realiziran je u skladu s načelima održivog razvoja kojima se Nacionalni park Plitvička jezera rukovodi, kontinuirano jačajući suradnju s lokalnom zajednicom i dionicima izvan područja Nacionalnog parka” istaknuo je Tomislav Kovačević, ravnatelj NP Plitvičkih jezera.

Zajednička ulaznica u prodaji je od 1. srpnja 2018. godine na prodajnim mjestima Nacionalnog parka Plitvička jezera (Ulaz 1, Ulaz 2 i Flora), a vaučere za posjet zaštićenim područjima prirode i znamenitostima posjetitelji mogu iskoristiti do 31. listopada 2018. godine. Ulaznica je dostupna po cijeni od  300 kn za odrasle i 200 kn za djecu (7-18 god). Paket vouchera za ulaze u sva područja mogu se kupiti u Nacionalnom parku Plitvička jezera na ulazu 1, ulazu 2 i pomoćnom ulazu Flora.

Više o ulaznicama Lika destinacija pogledajte ovdje

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN