Hotel Portofino

U Opatiji se snima britanska serija “Hotel Portofino”

U Opatiji u tijeku je snimanje britanske dramske serije “Hotel Portofino” koja je tematski smještena na talijansku rivijeru 1926. godine. Kvarnerska rivijera svojom prirodom, ali i ugodnim, opuštenim ozračjem...

U Opatiji u tijeku je snimanje britanske dramske serije “Hotel Portofino” koja je tematski smještena na talijansku rivijeru 1926. godine. Kvarnerska rivijera svojom prirodom, ali i ugodnim, opuštenim ozračjem tako će zamijeniti onu talijansku.

Ekipama ITV-a i BritBoxa domaćin je Liburnia Hotels & Villas, a renomirani filmaši, unatoč pandemiji koronavirusa i poteškoćama oko putovanja, nisu mogli odoljeti prirodnim ljepotama Opatije, opatijske rivijere, ali i vile u kojoj snimaju seriju.

“Ovo će biti ogromna promocija Opatije, Kvarnera i čitave naše zemlje na brojnim tržištima gdje će se prikazivati serija. Jako nas veseli i ponosni smo što jedna međunarodna ekipa snima seriju u Opatiji i što su izabrali baš nas. Glumci i cijela ekipa naši su dragi gosti i oduševili su cijeli LRH tim svojom skromnošću i susretljivošću. Opatija je destinacija koja ima prekrasnu vizuru i arhitekturu te je stvorena za snimanje serija i filmova. Ovakva događanja su najbolja moguća promocija Opatije i Kvarnera i mi to moramo iskoristiti. Zato ćemo učiniti sve da dovedemo još takvih ekipa, ne samo iz filmske industrije već i brojnih drugih, i da budu sretne i zadovoljne kada dođu, ali i kada odlaze iz našeg grada”, rekao je Vladimir Bošnjak, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela.

Serija će se ovog ljeta snimati u Portofinu i duž hrvatske obale, a s prikazivanjem će započeti 2022. godine. Izvrsna je to promocija za ovaj dio Hrvatske, a u planu su već i programi s vodičima koji će gostima pokazivati lokacije snimanja na kojima su “oživjele” scene Hotela Portofino.

“Trenutno snimamo u Hrvatskoj na raznim lokacijama u Opatiji gdje je i glavna zgrada za Hotel Portofino locirana, a snimanje je organizirano u partnerstvu s hrvatskom producentskom kućom Drugi plan. Ovo kreativno partnerstvo nam je nevjerojatno koristilo jer smo shvatili koliko je Hrvatska nevjerojatno raznolika po pitanju lokacija, arhitekture i geografske različitosti. Zemlja pruža vizualno zapanjujuću pozadinu serije i nudi nevjerojatan set mogućnosti za glumačku ekipu i ekipu. Ne sumnjam da će gledatelji širom svijeta biti očarani prekrasnim prizorima iz Opatije i nadam se da će ih to potaknuti da osobno posjete ove nevjerojatne lokacije”, izjavio je Walter Iuzzolino, jedan od izvršnih producenata serije.

Radi se o obiteljskoj drami punoj emocionalnih uspona i padova s klasičnom misterijom koja se provlači kroz seriju i kulminira dramatičnim vrhuncem. Radnja prati kćerku bogatog industrijalca koja se seli u Italiju kako bi u prelijepom primorskom gradiću Portofino otvorila vrhunski britanski hotel. Serija ima tipični britanski šarm, ali i dramsku komponentu ozbiljnog vremena u kojem se događa.

Producent Nebojša Taraba iz producentske kuće Drugi plan rekao je kako će se serija prikazivati u Velikoj Britaniji, Americi, Australiji i Italiji i kako se radi o projektu koji bi mogao imati nekoliko sezona.

Hrvatska se tako i u ovim “novim normalnim” vremenima pokazala kao poželjna destinacija za snimanje filmova i serija.

Tome zasigurno pridonosi i Hrvatski audiovizualni centar koji projektom Filming in Croatia potiče snimanja u Hrvatskoj. Naime, Hrvatska nudi 25% popusta u gotovini i dodatnih 5% za produkcije koje snimaju u regijama s ispodprosječnim razvojem. No to su samo neki od poticaja, a opširnije o benefitima koji su na raspolaganju, strani filmaši mogu vrlo lako pronaći na nedavno redizajniranoj web stranici Filming in Croatia.

Fotografije: Liburnia Hotels i Villas

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN