U petak počinje najveći hrvatski sajam turizma – Place2Go

Najveći broj izlagača iz najviše zemalja dosad, poznati blogeri i putnici, fantastične nagradne igre, B2B dan, obilježit će šesti Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, od 17. do 19. ožujka u...

Najveći broj izlagača iz najviše zemalja dosad, poznati blogeri i putnici, fantastične nagradne igre, B2B dan, obilježit će šesti Međunarodni sajam turizma PLACE2GO, od 17. do 19. ožujka u Areni Zagreb!

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO, ukupno će sudjelovati više od 180 izlagača iz 20 zemalja. Prvi put hrvatskoj će se publici predstaviti izlagači iz Tanzanije, Švedske, Makedonije i Albanije, a sudjelovat će i oni iz Rusije, Italije, Indonezije, Tajlanda, Kanade, Tunisa, Turske, Indije, Austrije, Velike Britanije, Belgije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske te, naravno, izlagači iz Hrvatske.

Sajam počinje B2B danom

Prvi dan sajma od 10 do 16 sati isključivo je B2B karaktera i rezerviran je za poslovne susrete uz atraktivne panele na središnjoj pozornici. Je li cjelogodišnji turizam izazov ili mit te je li moguće putovanje kroz vrijeme i kako prezentirati apartman ili kuću za odmor.

Doznat ćete kako bez obzira na motiv putovanja, pri odabiru hotela 47 posto gostiju neće odabrati hotel koji nema kvalitetnu, brzu i besplatnu wi-fi mrežu, a za 67 posto gostiju najvažniji je podatak o dostupnosti bežičnog interneta.

Panel Cjelogodišnji turizam: izazov ili mit?

Od 12 do 13 sati: Panel Cjelogodišnji turizam: izazov ili mit?

Sudionici:

Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma

Iva Puđak Mihajlović, voditeljica Odjela za PPS, PCE+ i EU fondove  Hrvatske turističke zajednice

Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije

Antonia Urlić, pomoćnica direktorice Sektora za turizam, Hrvatske gospodarske komore

Ivan Srakovčić, predstavnik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, vlasnik Hotela Korana Srakovčić u Karlovcu

Zagorka Mintas, direktorica Upravljanja poslovnim odnosom za klijente poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke

Radmila Kovačević, turistička novinarka Večernjeg lista

Od 14:30 do 15:30 Panel: Quantum love – neobična putovanja kroz prostor i vrijeme

Sudionici:

Krešimir Mišak, TV urednik i voditelj

Nebojša Subanović, meteorolog

Vera Jergović Bolanča, voditeljica marketinga, promocije i prodaje Tvrđava kulture Šibenik

Roko Živković, vlasnik Muzeja iluzija

Domagoj Jakopović Ribafish, urednik portala Gastro.hr

 

Cijeli program događanja pogledajte ovdje 

Otputujte s poznatim blogerima i putopiscima

Poznati putopisci, svjetski putnici i egzotični nastupi obilježit će vikend rezerviran za građanstvo. Robert Knjaz sa svojom koledžicom s kojom je prošao pola svijeta, višestruko nagrađivana blogerica Andrea Andrassy s pričom o surfanju na Kanarima i Hrvoje Šalković koji će govoriti o neistraženim dijelovima Mjanmara, samo su neka od zvučnih imena koja će se predstaviti ovaj vikend.

Svoja iskustva pričat će jedna od trenutno najčitanijih hrvatskih blogerica Ella Dvornik, te Goran Jović i Ivan Bengeri koji će otkriti kakav je to putnik današnjice. Goran Jović će također imati i predavanje o ukrašavanju tijela koje je sveprisutno na našem planetu, te koliko su daleko spremne neke kulture/narodi ići da bi naglasili svoju ljepotu, da bi se svidjeli nekome, da bi privukli osobu suprotnog spola ili čak zastrašili neprijatelja.

Pamela Konjevod pričat će o pretvaranju dvotjednog putovanja u dvomjesečno, Putoholičari o road tripu po Južnoj Africi, Namibiji, Bocvani i Zambiji, a blogerica Dora Pandora o doživljajima u Dubaiju „Šeik, baby Šeik“.

Saša Pjanić govorit će o putovanju Indokinom, Damir Zurub o tajnama indonežanskog podmorja, Jadri Juravić će usporediti kako je to živjeti na tri različite strane svijeta – na Karibima, u Dubaiju te u Africi, dok će Boris Štromar govoriti o nebu, koje je prema njemu zbog zvijezda jedno od glavnih hrvatskih atrakcija.

Međunarodni sajam turizma Place2go 2016. from Place2go on Vimeo.

Marijan Šimičević prepričat će road trip po jugu Engleske, a s još nekoliko roditelja i njihovim mališana, sudjeluje i na panelu „U avanturu s djecom“. Iskustvo u spajanju djece sa svijetom putovanja predstavit će i Dejan Nemčić, profesor geografije koji svojim učenicima Skype tehnologijom pokušava približiti znamenitosti određene destinacije.

Na pozornici će u subotu i nedjelju nastupati skupina Apsardhe s indijskim klasičnim plesom Kathak i bollywoodski ples, te plesačice Gendis Putri Kartini i Una Matija Stalcar-Furac koje će prikazati indonežanski ples Tari Gembira.

Na sajmu vas očekuju bogate nagradne igre i nagradni natječaji u organizaciji izlagača. Pa tako između ostalog, možete osvojiti aviokarte za svjetske i europske destinacije, putovanje u Tanzaniju, putovanje u Indoneziju, putovanje u Toskanu, vikend u Istri, wellness odmor, smještaj i izlet u Postojnsku jamu, jet ski i quad safari u Dubrovniku, trodnevni najam vozila…

Svi posjetitelji imaju 40 % popusta na HŽ karte za vlak, 2,5 h besplatne vožnje Nextbikeom te besplatnu vožnju Uberom za nove korisnike s promo kodom PLACE2GO17 u vrijednosti 65 kuna. Ulaz na sajam je besplatan, a više informacija potražite na www.place2go.org

Povezane vijesti: