U prvom tjednu u Dubrovniku uklonjeno 13 bankomata

Provođenje Odluke Grada Dubrovnika o ograničavanju postavljanja bankomata u povijesnoj jezgri pokazuje odlične rezultate te je u prvom tjednu, od kad su na snagu stupila prva Rješenja o uklanjanju,...

Provođenje Odluke Grada Dubrovnika o ograničavanju postavljanja bankomata u povijesnoj jezgri pokazuje odlične rezultate te je u prvom tjednu, od kad su na snagu stupila prva Rješenja o uklanjanju, već maknuto 13 uređaja.

Tako je do petka, nakon što su prethodno provedeni upravni postupci i istekli zakonski rokovi za prilagodbu, izdano 11 rješenja o izvršenju putem novčane kazne, a sami vlasnici su u zadnjih sedam dana uklonili ukupno 13 bankomata i to četiri u ulici Od Puča, tri sa Straduna, po dva iz Boškovićeve i Široke ulice te po jedan iz Restićeve ulice i s Gundulićeve poljane, ističu uz grada Dubrovnika.

Za prekršitelje su predviđene visoke novčane kazne, a Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika svakodnevno i dalje provjerava lokacije u povijesnoj jezgri te će se ispisivati kazne na dnevnoj bazi.

Ipak, prema najavama, očekuje se uklanjanje i svih preostalih bankomata koji su postavljeni bez suglasnosti konzervatora, zaključuju iz grada Dubrovnika.

Kazne će se, u slučaju nepoštivanja Rješenja, izdavati na dnevnoj bazi, a mogu ići do milijun kuna za pravne te do 200.000 kuna za fizičke osobe.

Grad Dubrovnik je prvi hrvatski grad koji je svojim aktima uredio pitanje postavljanja bankomata koji su prekomjernim brojem počeli narušavati izgled UNESCO-ove spomeničke baštine.

Foto: Grad Dubrovnik

Povezane vijesti:

NAKON DUBROVNIKA I ROVINJ UVEO POSEBNE UVJETE ZA UGRADNJU BANKOMAT U STAROJ JEZGRI

Povezane vijesti: