U riječkoj luci postavljen Seabin uređaj za filtriranje morske vode

Inicijativa S.E.A. (Save, Embrace, Achieve) iz Rijeke donirala je Seabin uređaj Lučkoj upravi Rijeka na korištenje, s ciljem podizanja svijesti o potrebi zaštite i očuvanja morskog okoliša uz uvođenje...

Inicijativa S.E.A. (Save, Embrace, Achieve) iz Rijeke donirala je Seabin uređaj Lučkoj upravi Rijeka na korištenje, s ciljem podizanja svijesti o potrebi zaštite i očuvanja morskog okoliša uz uvođenje održivih rješenja za korištenje i upravljanje morskim dobrom kao jednim od najvrjednijih resursa.

Seabin je, kako je rečeno, plutajuća kantica za smeće koja stalno filtrira morsku vodu sakupljajući plastiku, mikroplastiku, deterdžente, ulja i ostale materijale s površine, sprječavajući ih da otplutaju na otvoreno more i da naštete morskoj flori i fauni.

SURFACE OIL, PLASTICS AND MICRO PLASTICS

SURFACE OIL, FUEL, PLASTICS AND MICRO PLASTICSThe Seabins are making an impact and we now have 20 Seabins installed with thousands of orders for 2018!The floating seaweed is riddled with styrofoam, plastics, oil, fuel and micro plastic and it brings us to another issue of what do we do with contaminated bio debris?Can you wash it? Do you incinerate it? One thing is for sure, we cannot leave this toxic pollution in our waterways.visit www.seabinproject.com to purchase a Seabin today.

Objavljuje The Seabin Project u Ponedjeljak, 4. prosinca 2017.
Facebook: Seabin project

Seabin projekt su osmislila dva australska surfera, kako bi pridonijeli smanjenju zagađenja svjetskih mora i oceana, a prema informacijama sa službene stranice do sada je prikupljeno više od 600 tona otpada. S morske površine taj uređaj u prosjeku prikupi oko 1,5 kilogram plutajućeg smeća na dan.

V5 Seabin je dizajniran za ugradnju u vodu marina, jaht klubova, luka ili sličnog okruženja. Može očistiti plutajuće krhotine, makro i mikro plastiku, pa čak i mikro vlakna s dodatnim filtrom. Također je u stanju očistiti vodu od kontaminiranih organskih materijala (lišća, morskih algi i slično), a kada je opremljen s jastučićima za upijanje ulja apsorbira površinska ulja na bazi nafte i deterdženta koji prevladavaju u većini marina i luka širom svijeta.

Izvor: Total Croatia News, Morski.hr
Foto i video: Seabinproject

Povezane vijesti: