U Splitu otvorena 32. godišnja konferencija AEHT-e: „Borite se danas za bolje sutra“

Split je domaćin 32. izdanja međunarodne konferencije Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu, AEHT. U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je svečanost otvaranja, a konferenciju je, pred više od...

Split je domaćin 32. izdanja međunarodne konferencije Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu, AEHT. U Hrvatskom narodnom kazalištu održana je svečanost otvaranja, a konferenciju je, pred više od 300 prisutnih učenika i studenata turističkih i ugostiteljskih škola iz 30 europskih država i gostujućih SAD-a i Pakistana, službeno otvorila 19-godišnja bivša učenica Turističko ugostiteljske škole Split, Mirta Čenić:

„Kroz niz prezentacija i razgovora dat ću sve od sebe kako bih prezentirala naš posao, studentske vrijednosti i  aktivno ću se zauzimati kako bi se naš glas čuo. Zahvalna sam što mi je dana mogućnost govoriti o temama koje su nam važne. Tijekom rada u sklopu Vijeća mladih ovog udruženja upoznala sam brojne mlade iz različitih država no važno je da svi zajedno ostavimo iza sebe različitosti koje nas dijele kao što su rasa, religija, spol i nacionalnost te se posvetimo našem cilju: svi mi želimo živjeti u čistom i sigurnom okruženju. Borite se danas za bolje sutra.”

Remco Koerts, predsjednik AEHT-e u svom pozdravnom govoru objasnio je kako je cjelokupan posao udruženja fokusiran na komunikaciju između turističko ugostiteljskih škola u Europi, njihovo međusobno povezivanje, poticanje razmjene studenata i profesora, razmjene iskustava i razvoj obrazovnih metoda.

„Znamo da moramo surađivati na međunarodnoj razini kako bismo se suočili s izazovima koje nam donosi globalizacija, razvoj tehnologije i stalne promjene unutar društva. Europska komisija zadala si je cilj osiguravanja Europskog obrazovnog okruženja do 2025.g. kako bi u njemu svi mladi iz EU imali pristup najboljem obrazovanju i najboljim poslovnim prilikama. S tim ciljem je udvostručen iznos programa Erasmus+ 2021 – 2027 na 30 milijuna eura što podrazumijeva i promociju cjeloživotnog učenja i mobilnost u obrazovanju te napredak učinkovitosti i kvalitete obrazovanja“ – rekao je, uz savjet svim učenicima da obzirom na privilegiju što su članovi najveće mreže škola za obrazovanje u ugostiteljstvu i turizmu iskoriste svaki trenutak boravka u Splitu kako bi se povezali sa svojim kolegama jer zajedno svi mi znamo više.  

Službeni program 32. AEHT konferencije trajat će do petka, 15. studenog.

Povezane vijesti: