U Zadru počinju radovi u sklopu projekta Zadar Baštini

U ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine, započinju radovi na parternom uređenju Ulice Bedemi zadarskih pobuna. Radovi se izvode u sklopu projekta „Zadar Baštini – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020“ s ciljem očuvanja, revitalizacije...

U ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine, započinju radovi na parternom uređenju Ulice Bedemi zadarskih pobuna. Radovi se izvode u sklopu projekta „Zadar Baštini – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020“ s ciljem očuvanja, revitalizacije i integracije kulturne baštine u zaštićenom povijesnom dijelu grada Zadra.

Zbog početka navedenih radova, Ulica Bedemi zadarskih pobuna zatvara se za sav promet te će unutar obuhvata gradilišta, za vrijeme izvođenja radova, na snazi biti privremena regulacija prometa, dok će se sav promet prema „Poluotoku“ odvijati Liburnskom obalom. U okviru nove prometne regulacije, privremeno će biti omogućen pristup vozilima postojećih korisnika bedema koji žive i djeluju u obuhvatu Ulice Bedemi zadarskih pobuna, ističu iz grada Zadra.

zadarbastini.hr

Osnovni cilj projekta „Zadar Baštini“ je stvaranje novog integriranog kulturno-turističkog proizvoda grada Zadra kroz obnovu i turističku valorizaciju nepokretnih kulturnih dobara te unapređenjem sustava za upravljanje i promociju turističke destinacije.

Budući da je projektom predviđeno da će nakon obnove i revitalizacije, zadarski fortifikacijski sustav, koji je ujedno uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, postati reprezentativna gradska šetnica oslobođena od prometa i vozila, to jest pješačka zona, Grad Zadar radi na trajnom rješenju rasterećenja „Poluotoka“ od vozila i prometa kroz projekt izgradnje javne garaže na Ravnicama.

Također, po skorašnjem završetku Branimirove obale, građanima i gostima Zadra ponovno će biti dostupno parkiralište kod „Ljepotice“ te će se na području Jazina i Ravnica proširiti postojeći kapaciteti za parkiranje.

Podsjetimo, Grad Zadar i Minigradnja d.o.o. sklopili su 11. srpnja 2019. godine Ugovor o građenju za radove na parternom uređenju Bedema zadarskih pobuna koji se provode u okviru projekta „ZADAR BAŠTINI“ te je Sukladno Članku 4. Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području grada Zadra za 2019. godinu, uvođenje odabranog ponuditelja u izvođenje radova planirano je za rujan 2019. godine. Predviđeno trajanje izvođenja radova je 12 mjeseci, dok je ukupna vrijednost radova 23.784.855,70 kuna.

Više informacija o uređenju Ulice Bedemi zadarskih pobuna možete pronaći OVDJE, a o samom projektu „Zadar Baštini“ provjeriti na službenoj WEB STRANICI.

Izvor / foto: Grad Zadar; Zadar Baštini

Vijesti: