Uber predstavio rezultate ovogodišnje ljetne sezone: Uberove usluge u Hrvatskoj koristili turisti iz 84 zemlje

Uber je ovog ljeta bio jedna od najpopularnijih opcija prijevoza duž Jadranske obale među brojnim međunarodnim turistima koji su posjetili Hrvatsku. Nakon prošlog ljeta tijekom kojeg su COVID-19 i...

Uber je ovog ljeta bio jedna od najpopularnijih opcija prijevoza duž Jadranske obale među brojnim međunarodnim turistima koji su posjetili Hrvatsku.

Nakon prošlog ljeta tijekom kojeg su COVID-19 i ograničenja na putovanja imali snažan utjecaj na turizam, ove su se godine obalni gradovi poput Splita, Dubrovnika i Zadra, ali i Zagreba, vratili na pretpandemijske razine što je rezultiralo time da se potražnja za Uberom u usporedbi s podacima iz 2019. u potpunosti oporavila u cijeloj Hrvatskoj. 

Tako je od 1. lipnja do 1. rujna turisti iz 84 različite zemlje odabrali su Uber za kretanje Hrvatskom na siguran i pouzdan način. Britanci, Amerikanci i Francuzi činili su ovog ljeta gotovo 50 posto svih međunarodnih turista koji koriste Uber u Hrvatskoj. Osim njih, u top 10 našli su se i Poljaci, Nijemci, Nizozemci, Austrijanci, Česi, Portugalci i Brazilci.

Tijekom cijelog ljeta bilježimo pozitivne znakove oporavka zahvaljujući turistima koji se vraćaju u Hrvatsku što nam je omogućilo da pomognemo našoj zajednici vozača da se oporavi nakon što su prošlih godinu i pol prošli kroz vrlo izazovne mjesece. Hrvatska je za nas strateški važno tržište i želimo nastaviti raditi i pružati podršku vozačima i korisnicima”, istaknula je Giovanna D’Esposito, generalna direktorica Uber za južnu Europu.

Što se tiče najpopularnijih odredišta, Split, Dubrovnik i Zagreb bili su najpopularniji među međunarodnim turistima, dok su domaći kao omiljene lokacije odabrali Zadar, Dubrovnik i Split. Unutar Splita su najposjećeniji bili Zapadna obala i središte grada, u Dubrovniku se ističu Gruž i Pile, dok su se u Zadru turisti uglavnom vozili do Puntamike, Varoša i Jazina. Zanimljivo, najduža vožnja ovog ljeta bila 456 kilometara dugo putovanje od Premanture do Pirovca.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN