Učimo od drugih kako poboljšati naše poslovanje. Sada je vrijeme za planiranje

Posljednjih tjedana se više bavimo kako preživjeti mjesece, dok je planiranje poslovanja palo u drugi ili treći plan. U situaciji kada je posao stao, treba iskoristiti neugodnu situaciju, pogledati...

Posljednjih tjedana se više bavimo kako preživjeti mjesece, dok je planiranje poslovanja palo u drugi ili treći plan.

U situaciji kada je posao stao, treba iskoristiti neugodnu situaciju, pogledati što možemo bolje u budućnosti, te gledati konstruktivne i objektivne (ili što je više moguće objektivne) ideje, sugestije, projekcije što nam slijedi dalje.

Iako je ITB otkazan, posjetio sam Berlin, imao prilike razgovarati s kolegama koji su par dana prije bili i na neslužbenom Arivalu. Potpuno drugačiji posjet Berlinu, no ova posjeta je imala jednu pozitivnu konotaciju. Razgovaralo se otvoreno, bez silnih prodajnih priča. Bez potrebe za šminkanjem, već se gledalo, kako zajedno možemo bolje i dalje.

Ono što me pozitivno iznenadilo proteklih tjedana je to što se naša turistička industrija otvorila te je danas moguće naći jako puno odličnih izvora informacija, webinara koji nam mogu pomoći gledati naprijed, planirati, dijeliti znanje. 

Stoga bih vam volio predstaviti listu odličnih referenci koje toplo preporučam. Budući radimo u tours and attractions sektoru, većina referenci je vezana za firme koje organiziraju ture, izlete, i aktivnosti, no siguran sam kako neki business development webinari mogu pomoći svakome.

Arival Online – webinari, intervjui

Arival je konferencija koja se održava nekoliko puta godišnje na različitim kontinentima, a ciljana publika su organizatori tura i izleta, turistički vodiči, organizatori turističkih događaja, online travel agencije. 

Arival Online je serija webinara koja će trajati službeno do 12. travnja , no ranije webinare je moguće naći i pogledati na zahtjev. Isto tako, u planu su novi webinari.

Dosadašnji predavači su Douglas Quinby, osnivač Arivala, Chris Torres, direktor Tourism Marketing Agency, Tao Tao, COO GetYourGuidea, Peter Syme, veteran travel tech konzultinga), Kelsey Tonner, autor tečajeva kako biti bolji turistički vodič, Ben Drew, novi predsjednik Uprave Viatora.

Na ovim webinarima ćete moći vidjeti kako u ovoj situaciji niste sami.

Promjene u trendovima putem pravih podataka 

Sojern i ADARA su data-driven turističke konzultantske kompanije čiji je posao pratiti trendove i pomoći u analizi tih podataka kako bi na kraju turizam ponudio najbolje moguće turističko iskustvo.

Na njihovim stranicama možete pronaći tjedne i dnevne izvještaje, novosti iz turizma:
https://adara.com/traveler-trends-tracker/

Besplatne konzultacije za razvoj poslovne strategije

Peter Syme je svjetski poznato ime u promociji tehnologije u Tour & Activity sektoru te nudi besplatno jednosatno savjetovanje. Kod nas je ovakav način komunikacije još nov, no doslovno mu se možete javiti preko LinkedIna: https://www.linkedin.com/in/petersyme/

Peter je dugogodišnji konzultant, ima nekoliko kompanija za ture, višednevne treking ture po Aziji, vođenje rafting tura, prije turizma je radio u vojsci te mu se možete obratiti direktno bez imalo okolišanja. Topla preporuka i javite svoj dojam!

Lookers into Bookers – besplatna knjiga za marketing i uvođenje tehnologije u tour business.

Chris Torres je također jedno poznato ime iz travel marketing sektora. Radi kao marketinški savjetnik za tour kompanije, uglavnom za manje firme, vodi Digital Tourism Show podcast, a nedavno objavljenu knjigu “Lookers into Bookers” je odlučio podijeliti besplatno.

Isto tako, objavio je besplatnu verziju drugog kraćeg e-booka: Coronavirus – Marketing Battle plan: https://tourismmarketing.agency/coronavirus-marketing-battle-plan 

Tourmageddon – novosti, ideje, planovi oporavka

Iza ove stranice stoji Alex Bainbridge, veteran travel tech sektora, koji je 20 godina u ovom poslu te na stranici www.tourmageddon.com nudi besplatne ideje, savjete, konkretne primjere iz prakse, bez okolišanja.
Bitno je naglasiti, na većini ovih referenci su ljudi koji su imali priliku razvijati više poslova u svojoj karijeri, raditi na velikim projektima, razvijati destinacije i definitivno imaju što za reći i dati nam ideje kako bolje planirati naše poslovanje. Uz sve to, preporučam LinkedIn. Gore navedeni kolege, posebno Peter, Chris, Shane Whaley (www.tourpreneur.com) svakodnevno pokreću konstruktivne diskusije koje mogu svakome dati ideje kako naprijed.

Autor: Ivan Ilijašić, Orioly

Povezane vijesti: