Udruga Pametni turizam predstavlja pametne projekte koji povezuju turizam i tehnologiju

Udruga Pametni turizam organizira prvo u nizu događanja pod nazivom Pametni projekti u turizmu. Ovo događanje bit će održano u virtualnom formatu pute...

Autor:  HrTurizam.hr

10. veljače 2022.

Udruga Pametni turizam organizira prvo u nizu događanja pod nazivom Pametni projekti u turizmu.

Ovo događanje bit će održano u virtualnom formatu putem EMPL platforme i namijenjeno je svima koji žele čuti i inspirirati se dobrim i pozitivnim primjerima te se upoznati s tehnološkim rješenjima koja su označila preokret u hrvatskom turizmu.

Key note predavanje „Koliko smo digitalni - analiza online poslovanja hrvatskih turističkih agencija“  održat će Ivan Ilijašić, predsjednik Udruge i direktor tvrtke Orioly. Ovo je prvo takvo istraživanje u Hrvatskoj i pokazuje važne rezultate koji mogu poslužiti kao smjernica u daljnjem planiranju i poboljšanju situacije na turističkom tržištu.

Tehnologijom do održivog turističkog proizvoda

Kroz kombinaciju studija slučaja i panela u kojima će sudjelovati direktori hrvatskih tehnoloških tvrtki, koje razvijaju digitalne turističke proizvode, osim o nadolazećim trendovima i inovacijama koje povezuju svijet turizma i tehnologije, pričat će se o kolaboraciji IT tvrtki na zajedničkim turističkim projektima te će se kroz vlastita iskustva i rezultate pokazati kakav utjecaj pametna tehnološka rješenja imaju na održivost turističkog proizvoda.

Banner konferencije 1500 x 600 pixela

Članovi udruge Pametni turizam protekle su godine realizirali niz zanimljivih projekata s ciljem digitalnog iskoraka i ovim događajem htjeli smo pokazati kako krenuti naprijed. Ova godina je izuzetno bitna za digitalnu transformaciju hrvatskog turizma jer nam pruža mogućnosti velikih investicija. Analizom trenutnog stanja i na temelju povratnih informacija vidimo da kao turistička zemlja imamo jako puno mjesta za napredak te smo na ovaj način htjeli pokazati velik broj izvrsnih primjera koje naš turistički sektor može već sutra početi primjenjivati, sve s ciljem stvaranja boljeg turističkog proizvoda i bolje vidljivosti na globalnoj turističkoj karti”, izjavio je Ivan Ilijašić, direktor tvrtke Orioly i predsjednik udruge Pametni turizam.

Virtualno događanje "Pametni projekti u turizmu" održati će se 15.02.2022. s početkom u 11.00 sati. Za sudjelovanje na događanju i pristup virtualnoj platformi potrebno je prethodno se registrirati  putem ovog linka.

O udruzi Pametni turizam

Udruga Pametni turizam osnovana je 2021. godine. Njena misija je pomoći hrvatskom turizmu da strateški koristi tehnologije na korist turista i djelatnika, ali i da ti tehnološki projekti donose rezultate, a ne da budu svrha sami sebi.

Tvrtke članice zajedno rade na postavljanju pametne destinacije i razvoju turizma na smislen način kreiranjem digitalnih proizvoda i rješenja koja donose vrijednost cijeloj zajednici i osiguravaju turistima da s lakoćom istraže i dožive lokalno iskustvo.

Tvrtke članice udruge: Orioly, Infosit, Phobs, Equinox, Delta Reality, Magic4Club, BE-terna, Informel, Direct booker, Intersoft, Lloyds Digital, HrTurizam te Lemax.

 

Autor:  HrTurizam.hr

10. veljače 2022.