Uključite se u javnu raspravu o načinu i uvjetima za dobivanje koncesija na turističkom zemljištu u kampovima

Nakon brojnih izmjena Zakona u nazad dvije godine, napokon je na red došlo i pitanje dobivanja koncesija na turističkom zemljištu u kampovima, a koji su u vlasništvu RH. Ministarstvo...

Nakon brojnih izmjena Zakona u nazad dvije godine, napokon je na red došlo i pitanje dobivanja koncesija na turističkom zemljištu u kampovima, a koji su u vlasništvu RH.

Ministarstvo turizma objavilo je javnu raspravu na eSavjeotvanje o IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O POSTUPKU, NAČINU I UVJETIMA ZA DOBIVANJE KONCESIJE NA TURISTIČKOM ZEMLJIŠTU U KAMPOVIMA U SUVLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE.

Mijenja se rok do kojeg su trgovačka društva dužna platiti promjenjivi dio koncesijske naknade sa 31. ožujka na 31. svibnja, jer postojeća odredba nije uzimala u obzir zakonski rok za izradu završnih financijskih izvješća. Promjena roka usuglašena je sa Ministarstvom financija, Carinskom upravom. Također, uvodi se mogućnost obročne oplate razlike koncesijske naknade u tri jednaka godišnja obroka. 

Uključite se, sada je vrijeme za argumentiranu i konstruktivnu raspravu, jer nakon što se donesu nove izmjene Zakona, onda je kasno “pametovati” i žaliti se.

eSavjetovanje: SAVJETOVANJE SA ZAINTERESIRANOM JAVNOŠĆU O PRIJEDLOGU UREDBE O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O POSTUPKU, NAČINU I UVJETIMA ZA DOBIVANJE KONCESIJE NA TURISTIČKOM ZEMLJIŠTU I KAMPOVIMA U SUVLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE

Naslovna fotografija: Valamar

POVEZANA VIJEST:

Turistički promet i kapaciteti u kampovima u Republici Hrvatskoj 2018.

Vijesti: