United Airlines pokreće direktnu liniju između SAD i Hrvatske

United Airlines, prestižna američka aviokompanija sa središtem u Chicagu, pokreće liniju prema Hrvatskoj, točnije prema Dubrovniku, objavljeno je danas na press konferenciji ove aviokompanije, javlja portal Croatian Aviation United...

United Airlines, prestižna američka aviokompanija sa središtem u Chicagu, pokreće liniju prema Hrvatskoj, točnije prema Dubrovniku, objavljeno je danas na press konferenciji ove aviokompanije, javlja portal Croatian Aviation

United Airlines će letove prema Dubrovniku pokrenuti iz New Yorka, te će tako Dubrovnik ponovno dobiti direktnu vezu sa SAD-om! Osim direktnog leta prema New Yorku, United će putnicima iz Dubrovnika ponuditi niz destinacija u ostatku SAD-a i u Južnoj Americi s jednim zaustavljanjem u New Yorku.

United će prema Dubrovniku prometovati već od 08. srpnja ove godine s tri tjedna leta. Polasci su planirani u ponedjeljak, četvrtak i subotu iz New Yorka te u utorak, petak i nedjelju iz Dubrovnika, a bit će tempirani za povezivanje u Newarku s preko 65 gradova Sjeverne Amerike.

Na letovima prema Dubrovniku prometovat će zrakoplovi tipa B767-300 koji imaju kapacitet od 30 sjedala u business klasi, 49 u premium ekonomskoj te 135 u ekonomskoj klasi!

Dodavanje ovih novih ruta odražava porast interesa među Unitedovim kupcima

“U posljednjih mjesec dana pretraživanja na United.com za letove u Hrvatsku, Grčku i Island porasla su za 61%.” navode iz United Airlinesa.

U Hrvatskoj je u 2019. godini bilo više od 620 tisuća američkih gostiju koji su ostvarili preko 1,5 milijuna noćenja, a Dubrovnik je definitivno najposjećenija destinacija američkih gostiju. Podsjećamo, American Airlines je u ljeto 2020. planirao prometovati prema Dubrovniku svakodnevno, no zbog globalne pandemije planovi su u potpunosti promijenjeni.

Osim američkih turista, valja istaknuti i podatak kako u SAD-u trenutno živi oko milijun i 200 tisuća Hrvata i njihovih potomaka, od čega najveći broj u Chicagu, oko 150 tisuća.

Foto: United Airlines

.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN