Upoznajte svoj grad i budite ambasadori našeg turizma

Znate ono pravilo kada putujete: Pitajte lokalce gdje jedu, jer tamo se sigurno najbolje jede. Lokalno stanovništvo su oduvijek bili i uvijek će biti oni koji daju najbolje preporuke,...

Znate ono pravilo kada putujete: Pitajte lokalce gdje jedu, jer tamo se sigurno najbolje jede.

Lokalno stanovništvo su oduvijek bili i uvijek će biti oni koji daju najbolje preporuke, jer logično, najbolje poznaju što destinacija nudi, van klasičnih turističkih lokacija. S druge strane, barem u Hrvatskoj, često lokalno stanovništvo nije dovoljno upoznato sa svi sadržajima koje grad nudi, a čak niti s bogatom povijesti istog.

Upoznajte svoj grad i postanite ambasadori hrvatskog turizma –  jako važan segment u mozaiku našeg turizma koji smo apsolutno zanemarili.

Grad su ljudi, pa su tako i domaći ljudi važna kockica turističkog mozaika i najbolji ambasadori hrvatskog turizma. Lokalno stanovništvo daje ritam i puls destinaciji / gradu, a gosti žele upoznati nas i našu kulturunživljenja, običaje, naše priče… jer upravo je to sama esencija turizma.

Tako i ove godine Turistička zajednica grada Zagreba organizira besplatno turističko vođenje svim sugrađanima na hrvatskom jeziku. 

Počevši od 7. rujna pa sve do 2. studenog, svi zainteresirani imat će priliku naučiti nešto više o svom Zagrebu. Polasci su predviđeni subotom u 17:00 sati ispred privremenog Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića, odnosno ispred prolaza Harmica. Edukativno razgledavanje grada u pratnji turističkog vodiča trajat će 1,5 – 2 sata. 

GRAD SU LJUDI, A LOKALNO STANOVNIŠTVO NAJBOLJI AMBASADORI HRVATSKOG TURIZMA

Svaki sudionik dobiva licitarsko srce, a razgledi su podijeljeni u tri različita obilaska: 

Šetnja s Marijom Jurić Zagorkom. Intrigantni i neobični biografski detalji iz života spisateljice i novinarke Zagorke kao da su upisani u dijelove grada, jednako kao i radnje njezinih romana. O mnogim tajnama progovara Zagorka u glumačkom performansu, koji se događa na ulicama i trgovima Gornjeg i Donjeg grada. Gornjogradske coprnice noćni je turistički obilazak Gornjeg grada po znamenitim lokacijama s kostimiranim vodičem. Razgled uključuje interaktivne elemente i životopisne izvoditelje. Redoviti razgled grada uključuje obilazak najpoznatijih gradskih atrakcija.

Upoznajte svoj grad i sve skrivene priče koje priča. Vjerujte mi, ugodno će te se iznenaditi. Budite turist u vlastitom gradu kako bi ga što bolje doživjeli i samim time tu priču i doživljaj prepričali našim turistima. Budimo ponosni na naš identitet, povijest, baštinu, kulturu jer se svakako imamo čime ponositi.

I druge turističke zajednice u Hrvatskoj organiziraju besplatno turističko vođenje, a ova praksa bi trebala postati tradicionalna u svakoj destinaciji prije početka turističke sezone.

Budite ambasadori hrvatskog turizma, pričajte priče.

Povezane vijesti: