Uskoro objava Poziva za marketinške suradnje s organizatorima TOP događanja i vrhunskim hrvatskim sportašima

Danas je održana online 77. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi vijeća, između ostalog, usvojili Godišnje izvješće o izvršenju programa rada HTZ-a za 2020. godinu...

Danas je održana online 77. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi vijeća, između ostalog, usvojili Godišnje izvješće o izvršenju programa rada HTZ-a za 2020. godinu koje će se, zajedno s Izvješćem o radu Turističkog vijeća i Godišnjim financijskim izvješćem za 2020. godinu, na daljnje usvajanje dostaviti Skupštini HTZ-a.

Također, usvojena je i odluka o raspisivanju Poziva za iskazivanje interesa za provedbu marketinške suradnje s organizatorima TOP događanja i vrhunskim hrvatskim sportašima u 2021. godini

Riječ je o programu koji obuhvaća marketinške suradnje vezane uz značajna sportska, zabavna i druga događanja s velikom medijskom vidljivošću koja su u funkciji podizanja atraktivnosti i prepoznatljivosti ukupne turističke ponude Hrvatske, ali i koja obuhvaća suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima u svrhu promocije Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije.

Povezujući turizam i sport doprinosimo većoj prepoznatljivosti destinacije Hrvatske na karti poželjnih turističkih destinacija, stoga me posebice veseli da smo na današnjoj sjednici Turističkog vijeća usvojili odluku o raspisivanju Poziva za iskazivanje interesa za provedbu marketinške suradnje s organizatorima TOP događanja i vrhunskim hrvatskim sportašima u 2021. godini. Intenzivirali smo aktivnosti oko priprema za početak turističkih kretanja, no jasno je kako epidemiološka situacija i osobna odgovornost ostaju iznimno bitni. Testiranja i procjepljivanje ostaju ključni elementi pripreme sezone, a projektom Safe stay in Croatia, u koji je dosad uključeno skoro 10 tisuća turističkih dionika, dodatno doprinosimo zaštiti zdravlja i sigurnosti turista i građana, a uskoro kreću i prve provjere poštivanja protokola“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Približavamo se uskrsnim blagdanima koji bi u prethodnim godinama značili i početak intenzivnijih turističkih putovanja u Hrvatskoj. Ove godine, uslijed trenutne situacije, ne očekujemo veću realizaciju turističkog prometa, ali uz pridržavanje propisanih mjera i protokola očekujemo turističke aktivnosti s naglaskom na domaće tržište, kao i na tržišta kao što su Njemačka, Slovenija, Italija ili Češka. U ovoj ćemo godini provesti sve potrebne mjere i aktivnosti kako bi Hrvatska u nastavku godine ostvarila maksimalno pozitivan turistički rezultat“, izjavio je direktor HTZ-a, Kristjan Staničić, pritom pozvavši sve na pridržavanje propisanih mjera kako bi pred početak turističke sezone imali što bolju epidemiološku situaciju.   

Iz HTZ-a ističu i kako su članovi vijeća usvojili odluku da Hrvatska u 2022. godini bude zemlja partner na sajmu f.re.e. München što će pozitivno utjecati na promociju i turističke tijekove obzirom da je Bavarska najznačajnija njemačka regija za hrvatski turizam. 

Foto: INmusic festival

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN