Uskršnji blagdani potaknuli hotelijere na otvaranje

U Hrvatskoj je pred Uskrs počelo značajnije otvaranje turističkih objekata koji su standarde sigurnosti prilagodili nacionalnim i međunarodnim preporukama. Kako javljaju iz Hrvatske udruge turizma ( HUT ), većina...

U Hrvatskoj je pred Uskrs počelo značajnije otvaranje turističkih objekata koji su standarde sigurnosti prilagodili nacionalnim i međunarodnim preporukama. Kako javljaju iz Hrvatske udruge turizma ( HUT ), većina njihovih članica otvorit će svoje hotele uoči uskrsnih blagdana.

Tako Valamar uoči Uskrsa planira otvoriti u Poreču Valamar Diamant Hotel 4*, Valamar Collection Marea Suites5* , Valamar Riviera Hotel & Residence 4* te Istra Premium Camping 5*; u Rapcu Valamar Girandella Family 4/5*, Valamar Girandella Maro Suites 5*, Valamar Girandella V Level  5*; na otoku Krku Valamar Villa Adria 4*, Zvonimir Sunny Plus Hotel 4* i Ježevac Premium Camping 4*, na otoku Rabu Valamar Padova Hotel 4*, u Makarskoj Valamar Meteor Hotel 4* i u Dubrovniku President Valamar Collection 5*.

Maistra će tijekom uskrsnih blagdana imati otvorene hotele Grand Park, Lone, Eden, Amarin i Adriatic u Rovinju, resort Petalon i kamp Porto Sole u Vrsaru te dubrovački hotel Hilton, dok će u Zagrebu biti otvoreni hoteli The Westin, Sheraton, International i Jadran.

Arena Hospitality Group je uz Arena Grand Kažela Campsite koji je otvoren 365 dana, u siječnju otvorio Hotel Park Plaza Belvedere Medulin, a od 27. ožujka otvoren je i Arena Medulin Campsite. Apartmansko naselje Park Plaza Verudela Pula, Arena Stoja Campsite Pula te Arena Stupice Campiste Premantura otvoreni su od 01.travnja dok se Hotel Park Plaza Arena Pula otvara 09.travnja.

Osim hotela Amor**** koji se nalazi u Bluesun holiday villageu Velaris  (Supetar) i koji je pun cijelu prvu polovicu travnja i Bluesun hotela Kaj**** u Mariji Bistrici s cjelogodišnjim poslovanjem, za Bluesun za Uskrs otvara i kamp Paklenica**** u Starigradu koji već bilježi velik interes. Otvaranje hotela u ostalim destinacijama Bluesuna predviđeno je za kraj travnja.

Plava Laguna od 1. travnja imat će otvorene hotele Parentium i Park u Poreču, Melia Coral for Plava Laguna u Umagu te hotel Bonavia u Rijeci koji posluje cijelo vrijeme tijekom 2021. Iza 20. travnja otvara sve kampove u Poreču i Umagu pa planski tijekom travnja i svibnja i druge čvrste objekte. Konkretnije, od 23. travnja otvaraju se i svi kampovi Plave Lagune koji posluju pod brendom Istracamping u Poreču i Umagu, kao i Garden Suites Park Plava Laguna, Apartments Park Plava Laguna, Villas Park Plava Laguna, Apartments Bellevue Plava Laguna, Villas Bellevue Plava Laguna, Hotel  Molindrio Plava Laguna, Apartments Galijot Plava Laguna, Hotel  Istra Plava Laguna, Hotel Plavi Plava Laguna, Apartments Astra Plava Laguna u Poreču i Hotel Sol Umag for Plava Laguna, Garden Suites and Rooms Sol Umag for Plava Laguna, Hotel Sol Garden Istra for Plava Laguna, Residence Sol Garden Istra for Plava Laguna, Meliá Istrian Villas for Plava Laguna, Apartments Sol Amfora for Plava Laguna i Apartments Sol Stella for Plava Laguna u Umagu.

Od 1. travnja otvaraju se i Kamp Aminess Sirena – Novigrad, Aminess Atea Camping Resort i Aminess Gaia Green Villas u Njivicama na otoku Krku. U planu je i otvorenje Aminess Maravea Camping Resorta u Novigradu, 23. travnja.

Boutique Hostel Forum, dizajnerski hostel u samom centru Zadra koji je čak četiri puta proglašen najboljim hrvatskim hostelom i koji posluje sukladno nacionalnoj oznaci sigurnosti – Safe Stay in Croatia otvoren je od 15. ožujka.

Uskrs će na Kvarneru otvoriti vrata 70 hotela i 19 kampova

Za Uskrs očekuje se da bi u Primorsko-goranskoj županiji trebalo biti otvoreno 70 hotela, prenosi Novi List, i to 29 na Opatijskoj rivijeri, 11 na otoku Krku, osam na cresko-lošinjskom području, sedam na riječkom području, pet na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri, tri na Rabu, sedam u Gorskom kotaru, kao i 19 kampova, od čega tri na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri, osam na Krku, pet na Lošinju i tri na Rabu.

Kampovi sve traženiji

Osim hotela, kako prošle tako i ove godine, velika je potražnja za kampovima. U prva tri mjeseca u kampovima je ostvareno 8.300 dolazaka, prvestveno domaćih gostiju, tako da je ostvareno više od 32.000 noćenja.

Gostiju će biti i u kampovima. Imamo najava domaćih koji imaju mobilne kućice, počeli su polagano puniti vikende, praznike i sl. Primjerice, ovaj tjedan je jedan jači kamp u Istri otvorio vanjske grijane bazene. Budući da je Istra u Njemačkoj još uvijek zelena, na našim cestama vidljivi su kamperi s njemačkim tablicama. Čak imamo i nekoliko manjih obiteljskih kampova koji su već puni Nijemaca, kazao je direktor Kamping udruženja Hrvatske Adriano Palman.

Foto: Maistra

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN