Uvode se novi letovi iz Francuske

Tijekom 2017. godine u Hrvatskoj je ostvaren porast od 9 posto dolazaka Francuza, kao i 5 posto više noćenja, a još većem rastu za sljedeću godinu svakako će doprinijeti...

Tijekom 2017. godine u Hrvatskoj je ostvaren porast od 9 posto dolazaka Francuza, kao i 5 posto više noćenja, a još većem rastu za sljedeću godinu svakako će doprinijeti uvođenje novih letova iz Francuske, jer prometna povezanost je prvi preduvjet za razvoj i rast.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, trenutno boravi u Francuskoj na Međunarodnog nautičkog sajma, koji se u Parizu održava od 2. do 10. prosinca, te u sklopu sajma održao sastanak s predstavnicima aviokompanija Volotea i Germania. Direktorom međunarodnog razvoja aviokompanije Volotea, Edom Frairtom rekao je kako će Volotea u 2018. godini imati 300 linija koje povezuju 78 europskih gradova u 13 država. Iz aviokompanije Germania,  koja je ove godine uvela redovnu liniju iz Toulousea za Dubrovnik, a iz koje također najavljuju nove linije iz Francuske za Hrvatsku.

Volotea predstavlja najbrže rastuću aviokompaniju na francuskom tržištu kojoj je Hrvatska jedna od ključnih destinacija, a to pokazuje i porast sjedala prema hrvatskim destinacijama za čak 44 posto u 2018. godini. Konkretnije, riječ je o čak šest novih aviolinija, dok će se iz Francuske u 2018. otvoriti dvije nove zračne linije i to na relaciji Nice-Split te Nantes-Pula, čime će ovaj hrvatski grad po prvi put biti povezan s Francuskom u organizaciji aviokompanije Volotea“, poručio je direktor Staničić, dodavši kako se također razgovaralo o potencijalima u sljedećim godinama te otvaranju novih linija za Rijeku, Pulu, Zadar i/ili Zagreb, kako iz Francuske, tako i iz drugih europskih baza.

Pozitivna kretanja za Hrvatsku na francuskom tržištu potvrdio je i Olivier Albahary, generalni direktor Globasialora, svjetskog lidera u online iznajmljivanju brodova. Kako je rekao Albahary, Hrvatska se u ponudi pojedinih specijaliziranih organizatora ocjenjuje jednom od najatraktivnijih i najbolje prodavanih nautičkih destinacija i to ispred destinacija kao što su Francuska, Italija ili Grčka. Veliki interes za Hrvatsku te daljnje širenje produkcije najavljuju i predstavnici Thalasso Numero1 i OVoyages, najznačajnijeg francuskog turoperatora specijaliziranog za wellness turizam, a koji u idućoj godini najavljuju dolazak u Hrvatsku.

Tijekom 2017. godine u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka Francuza, što predstavlja porast od 9 posto te rekordnih 2,1 milijun noćenja, što je porast od 5 posto u odnosu na prošlu godinu. Ostvarena su i značajna povećanja u selektivnim turističkim oblicima turizma, koji znatno pridonose povećanoj turističkoj potrošnji. Tako je primjerice u segmentu nautičkog čartera u 2017. godini ostvaren porast dolazaka francuskih turista za 11 posto, odnosno ostvareno je 6 posto više noćenja. Značajnije povećanje ostvareno je u razdobljima pred i posezone te u regijama u kojima dosad Francuzi nisu bili prisutni u velikom broju, a što se prije svega odnosi na kontinentalne županije i na Zagreb, koji se definitivno na francuskom tržištu nameće kao nezaobilazna city break i europska kulturna metropola.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN