Valamar Excellence: Valamar pokreće edukacijsku platformu u suradnji s pet hrvatskih fakulteta

Valamar kao lider u hrvatskom turizmu prvi pokreće poslovnu edukaciju V-Executive, kojom će s vodećim obrazovnim institucijama i akademskim stručnjacima najbolje talente iz kompanije razvijati u buduće lidere.  Naime,...

Valamar kao lider u hrvatskom turizmu prvi pokreće poslovnu edukaciju V-Executive, kojom će s vodećim obrazovnim institucijama i akademskim stručnjacima najbolje talente iz kompanije razvijati u buduće lidere. 

Naime, Valamar, najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, i pet institucija visokog obrazovanja u Hrvatskoj potpisali su Ugovor o suradnji na unapređenju i razvoju edukativnih programa. 

Ugovor su potpisali Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Robert Zenzerović, dekan Fakulteta za ekonomiju i turizam dr. Mijo Mirković u Puli, Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija i Maja Fredotović, dekanica Ekonomskog fakulteta u Splitu. Suradnji na obrazovnim projektima pridružit će se i Sveučilište u Dubrovniku.

Dvogodišnja poslovna edukacija V-Executive polaznicima će nudi cjeloviti set znanja i vještina potrebnih za razvoj uspješne karijere u djelatnosti turizma i ugostiteljstva, a kako ističu iz valamara temelji se na suvremenim akademskim znanjima i praktičnim iskustvima predavača te omogućuje profesionalni i osobni razvoj polaznika. 

U programu V-Executive sudjelovat će više od 25 predavača s ključnih akademskih institucija, Valamarovi menadžeri te vodeći stručnjaci iz brojnih područja. 

Željko Kukurin. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Briga o zaposlenicima ključna je strategija upravljanja zadovoljstvom gostiju. Pri tome su znanje i vještine djelatnika ključna kompetencija izvrsnosti usluge. S tim uvjerenjima Valamar je izradio program edukacije i treninga V-Excellence koji će se provoditi u suradnji s najboljim stručnjacima i institucijama u Hrvatskoj. Posebno smo ponosni na razvoj programa edukacija V-Executive gdje ćemo našim talentima omogućiti menadžment edukaciju po uzoru na brojne executive programe poslovnih škola diljem svijeta koristeći najbolju akademsku i poslovnu praksu Hrvatske“, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

V-Executive sadrži 27 modula podijeljenih u osam glavnih tematskih smjerova, a svaki smjer obrađuje specifične teme vezane uz poslovanje u turizmu. Broj polaznika na razini modula ograničen je na maksimalno 40. 

Ovisno o vlastitim preferencijama i radnom iskustvu polaznici će moći odabrati cijeli program ili pojedine tematske smjerove i module vezane konkretno uz njihovu radnu poziciju ili željeno područje usavršavanja. Program kreće u siječnju 2020. godine.

Vatroslav Škare, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te direktor programa V-Executive dodao je: Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj, no promjene koje su svakodnevne u ovoj djelatnosti predstavljaju veliki izazov za menadžere u turizmu. Posebnost V-Executive programa, kao spoja akademskih znanja i poslovne prakse, predstavlja odgovor na taj izazov, a to je vrhunsko znanje. Kroz ovaj program menadžeri će dobiti konkretna znanja iz konkretnih područja te odgovoriti na sve buduće izazove“.

Program V-Executive dio je krovne edukacijske platforme Valamar Excellence, programa cjeloživotnog učenja i stjecanja znanja kroz edukacije i treninge za poslovanje u turizmu i ugostiteljstvu koji svim zaposlenicima Valamara nudi stalnu mogućnost usavršavanja na osobnom i profesionalnom planu. 

Naslovna fotografija: Valamar, Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN