Valamar gradi najveći MICE centar u Istri


Da bi se ozbiljno pozicionirali na europskoj mapi kongresnog turizma, godinama se već ističe kako nam trebaju kongresne dvorane koje mogu primiti preko 1000 sudionika. Osim u Šibeniku tj....

Da bi se ozbiljno pozicionirali na europskoj mapi kongresnog turizma, godinama se već ističe kako nam trebaju kongresne dvorane koje mogu primiti preko 1000 sudionika.

Osim u Šibeniku tj. konvencijskom centru Šibenik u sklopu Amadria parku koji ima kapacitete organizirati konferencije kapaciteta do 1500 osoba, do sada u Hrvatskoj nismo imali još jedan reprezentativan objekt / destinaciju koji može primiti velike kongrese. Također, u Zagrebu kao glavnom gradu Hrvatske se godinama govori o potrebi istog i više puta je najavljena gradnja od strane Grada, ali i dalje je sve ostalo samo na praznoj priči.

No, sada na scenu istupa Valamar Riviera koja gradi najveći hotelski kongresni centar u Istri – Pical Convention Center

Danas je vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera najavila gradnju najvećeg hotelskog event centar u Istri. Vijest koja će sasvim sigurno ojačati poziciju Istre u MICE segmentu te stvoriti dodanu vrijednost.

Pical Convention Center u Poreču moći će primiti do 1200 ljudi, prilagoditi se svakoj vrsti konferencije, seminara, sastanku, izložbi i eventa te osigurati najvišu razinu podrške organizaciji eventa., ističu iz Valamara.

Pical Convention Center / Foto: Valamar Riviera

Osim velike kongresne dvorane, gostima će na raspolaganju biti sedam soba za sastanke te vrhunska event oprema, zvuk i tehnologija. U sklopu Hotela Pinea u ponudi će biti 514 smještajnih jedinica, a u blizini ukupno čak 1100 jedinica smještaja za goste.

„Pical Convention Center gradimo u sklopu najvećeg projekta u hrvatskom turizmu kojim želimo donijeti novu kvalitetu porečkom turizmu i osnažiti njegovo pozicioniranje kao jedne od najprestižnijih destinacija na Jadranu. MICE segment turističkog poslovanja omogućuje produženje turističke sezone, dovodi goste zainteresirane upoznati i doživjeti destinaciju i naša je misija pružiti im najbolju uslugu organizacije događanja i boravka u Poreču“, rekao je Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri.

Ukupna vrijednost investicije koju će Valamar realizirati u Hotel Pinea iznosi 790 milijuna kuna, a čiji je dovršetak planiran za sezonu 2021. godine.

Valamar u porečkoj Pical Rivijeri investira 1,5 milijardi kuna

Uz već realizirana ulaganja u prethodnom razdoblju, Valamar na porečkoj Pical Rivijeri, koja uz Hotel Pinea obuhvaća prošle godine otvoreni Valamar Collection Marea Suites 5*, Valamar Parentino Hotel 4* (ex Zagreb) koji će se proširiti i dodatno obogatiti sadržajima za sezonu 2020. te postojeće smještajne kapacitete Valamar Pinia Hotela, planira ukupno uložiti oko 1,5 milijardi kuna. 

Realizacijom ovih investicija područje Pical Rivijere u Poreču postat će jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj, zaključuju iz Valamara.

Povezane vijesti: