Valamar i AZ mirovinski fondovi kreću u drugu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere

AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera dogovorili su nastavak strateških ulaganja u turizam Hrvatske kroz drugu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere u vrijednosti od 689 milijuna kuna koja će se...

AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera dogovorili su nastavak strateških ulaganja u turizam Hrvatske kroz drugu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere u vrijednosti od 689 milijuna kuna koja će se realizirati nakon odobrenja Glavne skupštine Imperial Riviere sazvane za 10. rujna 2021.

U 2019. godini AZ mirovinski fondovi i Valamar Riviera uspješno su realizirali pripajanje tvrtke Hoteli Makarska i prvu fazu dokapitalizacije Imperial Riviere, te ostvarili ulaganja u rekonstrukciju hotela Parentino u Poreču, hotela Meteor u Makarskoj te premium kampinga Padova na Rabu.

Novo povećanje kapitala namijenjeno je daljnjem razvoju turističkog portfelja uključujući rekonstrukciju dvaju postojećih hotela te izgradnju dva nova hotela visoke kategorije u Dubrovniku, Makarskoj i na otoku Rabu, navode iz Imperial Riviere.

Nakon provedbe postupka povećanja temeljnog kapitala sukladno relevantnim propisima, Valamar će biti imatelj 46,27% a AZ mirovinski fondovi imatelji 48,85% dionica Imperiala. 

Druga faza povećanja kapitala Valamara i AZ mirovinskih fondova u Imperialu logičan je nastavak dosadašnje uspješne suradnje i inicijalnog plana ulaganja u turizam Hrvatske. Vjerujemo u brzi oporavak odmorišnog turizma Hrvatske od krize. Ovo vrijeme treba iskoristiti za pripremu investicija kako bi se ubrzala realizacija ulaganja kada se za to steknu uvjeti u cilju što brže normalizacije i povratka u razvojnu fazu poslovanja“, rekao je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Kristijan Buk, predsjednik Uprave Allianz ZB društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima naglasio je kako Imperial Riviera, uz raznoliku ponudu sadržaja i kapaciteta i to u destinacijama od sjevera pa do krajnjeg juga naše obale, obuhvaća široko tržište, a ovom dodatnom investicijom ta će se ponuda i dodatno diversificirati. „Nastavak suradnje s Valamarom i ovo dodatno ulaganje, predstavlja stratešku odrednicu AZ mirovinskih fondova koji aktivno traže prilike ulaganja u hrvatsko gospodarstvo i projekte koji zadovoljavaju visoke standarde korporativnog upravljanja te dugoročno donose dobre povrate za članove fondova pod upravljanjem društva.“

Podsjetimo, Imperial Riviera jedna je od pet vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj s portfeljem u destinacijama otok Rab, Poreč i Makarska, a ovom dokapitalizacijom širi se i na Dubrovnik. Valamar je od 2016. godine zadužen za upravljanje turističkim poslovanjem cjelokupnog turističkog portfelja Imperial Riviere d.d..

Foto: Valamar Meteor Hotel

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN