Valamar peti put za redom proglašena dionicom godine

U Zagrebu su jučer dodijeljene Nagrade Zagrebačke burze za 2016. godinu. Odbor za Nagrade Zagrebačke burze odlučio je o nagradama u ukupno sedam kategorija, razmatrajući objektivne, statističke kriterije, ali...
Foto: FB Valamar

U Zagrebu su jučer dodijeljene Nagrade Zagrebačke burze za 2016. godinu.

Odbor za Nagrade Zagrebačke burze odlučio je o nagradama u ukupno sedam kategorija, razmatrajući objektivne, statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala: 1. Dionica s najvećim prometom; 2. Dionica s najvećim porastom cijene; 3. Dionica s najvećim porastom prometa; 4. Član godine; 5. Nagrada Akademije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala; 6. Nagrada za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala; i 7. Dionica godine prema izboru javnosti.

Titulu Dionice godine prema izboru javnosti ponijela je dionica Valamar Rivijere d.d. Veliko nam je priznanje da javnost već pet godina za redom prepoznaje Valamar Rivijeru kao jednu od predvodnica rasta i razvoja turističkog sektora te tržišta kapitala u Hrvatskoj. Nagrada koju smo osvojili u ovako jakoj konkurenciji, potvrda je naše izvrsnosti u poslovanju ali i visokih standarda u komunikaciji i izvještavanju, koje smo ove godine dodatno unaprijedili organizacijom Dana investitora. Naša kompanija prepoznata je kao lider u stvaranju nove vrijednosti za dioničare, povećanju tržišne kapitalizacije i osiguranju atraktivne i dugoročno održive dividende, na čemu ćemo i dalje raditi. Zahvaljujemo se svima na odabiru najveće turističke kompanije u Hrvatskoj za Dionicu godine – za nas je to snažna motivacija da ostanemo najbolji, „istaknuo je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Rivijere d.d..

Foto: Valamar Lacroma Dubrovnik

Foto: Valamar Lacroma Dubrovnik

Želja nam je kontinuirano identificirati i nagrađivati ono što je na našem tržištu dobro. Ne želimo gledati iza već ispred sebe, te se voditi dobrim primjerima. Iz tog razloga 2012. nastao je koncept nagrada Zagrebačke burze. Drago nam je što je naša nagrada prepoznata kao priznanje izvrsnosti te je dobitnici često ponosno ističu. Uz nagradu za transparentnost, ovo su najveća priznanja koje kompanije koje su na uređenom tržištu mogu dobiti u području doprinosa tržištu kapitala, a također nagrađujemo i one koji su prepoznali važnost burze kao integralnog i nezaobilaznog dijela hrvatskog financijskog sustava te bitnog predvodnika inovacijskih procesa u regijizaključila je događanje predsjednica Uprave Zagrebačke burze gđa Ivana Gažić, uputivši čestitke svim nagrađenima.

Dionica s najvećim prometom Hrvatski telekom d.d.
Dionica s najvećim porastom cijene AD Plastik d.d.
Dionica s najvećim porastom prometa Atlantska plovidba d.d.
Član godine Interkapital vrijednosni papiri d.o.o.
Nagrada Akademije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala Toni Milun
Nagrada za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala Europska banka za obnovu i razvoj
Dionica godine prema izboru javnosti Valamar Riviera d.d.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN