Valamar predstavio nove inovacije i usluge

Valamar Riviera, najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj, započelo je s otvaranjem turističkih objekata 22. svibnja otvorenjem Lanterna Premium Camping Resort u Poreču i restorana La Pentola u Rapcu.  Do...

Valamar Riviera, najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj, započelo je s otvaranjem turističkih objekata 22. svibnja otvorenjem Lanterna Premium Camping Resort u Poreču i restorana La Pentola u Rapcu. 

Do kraja svibnja otvoriti će se ostalih *dvanaest Valamar kampova u Istri i na Kvarneru dok je otvaranje Istra Premium Camping Resorta planirano je 15.6. Hoteli i ljetovališta planiraju se postupno otvarati tijekom lipnja kada se očekuje daljnje otvaranje granica i normalizacija putovanja iz ključnih emitivnih tržišta. 

Otvaranje smještajnih objekta u Valamaru nadovezuje se na plan otvaranja turističke sezone u Hrvatskoj koji je objavilo Ministarstvo turizma i olakšani režim prelaska granica tokom svibnja i lipnja za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Njemačku i Poljsku koje čine gotovo 60% emitivnih tržišta Hrvatske, ističu iz Valamara.

Inovacije Valamara: V Health&Safety, CleanSpace 100% privacy, Valfresco Direkt, Online recepcija I Bed & Brunch

No, isto tako važna vijest su novi inovativni proizvodi iz radionice Valamara, kao i toliko spominjana digitalizacija. Tako je Valamar u posljednjih 60 dana Valamar je modificirao svoje proizvode i ubrzao razvoj projekata digitalizacije kako bi unaprijedio usluge za turističku sezonu 2020. 

U 2020. godini smještajni kapaciteti hotela, ljetovališta i kampova umanjiti će se za 20% kako bi se osiguralo još više prostora gostima u restoranima, na recepciji, bazenima, na plaži i u ostalim zajedničkim sadržajima.

Ključne inovacije koje će biti implementirane kod otvaranja objekta su „V Health&Safety“ program sigurnosti boravka gostiju, „CleanSpace 100% privacy“ pojačani sustav čišćenja soba i mobilnih kućica,  „Valfresco Direkt“ usluga online kupovine i dostave hrane u smještajnu jedinicu, „Online recepcija“ te hotelski koncept „Bed & Brunch“. 

V Health&Safety je program zdravstvenih, sigurnosnih i ekoloških standarda, te unaprijeđenih protokola čišćenja kojima je cilj dodatno pojačati standarde higijene koje Valamar primjenjuje u svojim objektima.

V-Health&Safety program obuhvaća 3 ključna područja:V-Health&Safety CleanSpace , V-Health&Safety Food, V-Health&Safety Management.

V Health&Safety protokoli usklađeni su sa sigurnosnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, Europskog centra za sprečavanje i suzbijanje bolesti, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i relevantnim standardima i certifikatima kao što su HACCP i ISO standardi” ističu iz Valamara te dodaju kako će svaki smještajni objekt u Valamaru od 2020. godine imati V Health&Safety voditelja koji je gostima na raspolaganju 24/7 tijekom cijelog boravka, te u slučaju potrebe u suradnji s hrvatskim zdravstvenim sustavom upravlja s pružanjem zdravstvene skrbi za goste.

V Health&Safety CleanSpace podrazumijeva pojačane protokole čišćenja smještaja i zajedničkih prostora u skladu s preporukama svjetskih zdravstvenih organizacija WHO i ECDC.

V Health&Safety Food program osigurava maksimalnu sigurnost i zdravstvenu ispravnost hrane i pića u svim restoranima i barovima (HACCP standard certificiran od SGSa)

V Health&Safety Management podrazumijeva upravljanje ukupnom sigurnosti gostiju uz posebne standarde za sigurnost dječjih igrališta, bazena, plaža i ostalih sadržaja. V Health&Safety Manager je na raspolaganju 24/7 tijekom cijelog boravka, te osigurava zdravstvenu skrb za gosta.

CleanSpace – 100% privacy

Valamar ove sezone u cilju povećanja sigurnosti gostiju uvodi i uslugu CleanSpace – 100% privacy“ koja jamči da su ključne dodirne točke u sobama i mobilnim kućicama temeljito očišćene i dezinficirane, i da prije dolaska gosta nitko nije ulazio u smještajnu jedinicu. Osim toga nudi i potpunu privatnost u sobi tijekom cijelog boravka uz jamstvo da će osoblje u smještajnu jedinicu ulaziti isključivo na poziv gosta.

Kao rezultat ubrzanja digitalnog razvoja u 2020. godini Online recepcija bit će dostupna svim gostima hotela i kampova. Online recepcija Valamara omogućava prijavu i odjavu gostiju putem interneta te se na taj način pojednostavljuje dolazak i odlazak.

Bed&Brunch je novi koncept restorana u hotelima Old Town Holiday i Sunny B&B koji umjesto klasičnog polupansiona nudi produženi doručak i brunch u kojem gosti mogu uživati od 7 do 13h što im daje još više prostora te pojednostavljuje prehranu i boravak u hotelima.  

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN