Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi preuzimaju Imperial Rab d.d.?

Valamar Riviera, najveća domaća turistička kompanija i  AZ obvezni mirovinski fondovi, najveći domaći institucionalni investitor koji drži 9,45% vlasništva Imperijala Rab, zajedno će sudjelovati u procesu privatizacije Imperijala Rab....
Foto: Imperial Rab

Valamar Riviera, najveća domaća turistička kompanija i  AZ obvezni mirovinski fondovi, najveći domaći institucionalni investitor koji drži 9,45% vlasništva Imperijala Rab, zajedno će sudjelovati u procesu privatizacije Imperijala Rab.

Društvo Valamar Riviera d.d. jučer je, 05. srpnja 2016. godine dostavilo Centru za restrukturiranje i prodaju obvezujuću ponudu za kupnju 318.446 dionica društva IMPERIAL hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam d.d. sa sjedištem u Rabu, a dionice izložene prodaji čine 50,08% temeljnog kapitala društva IMPERIAL d.d.

Valamar Riviera d.d. i AZ d.o.o. društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondom u svoje ime i za račun obveznih fondova pod upravljanjem, zaključili su Ugovor o suradnji kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram društva IMPERIAL d.d. , te potencijalno ulaganje u Imperijal Rab vide kao nastavak strategije investiranja u razvoj i podizanje kvalitete hrvatskog turizma. Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi, ulazak u ovaj potencijalni investicijski projekt vide kao  sinergiju iskustva i snage vodećeg institucionalnog investitora u Republici Hrvatskoj te operativnih znanja, stručnosti i vrhunskih rezultata vodeće tvrtke u turizmu u Hrvatskoj. Smatraju da će zajedničkim upravljanjem koje je utemeljeno na visokim standardima korporativnog upravljanja, doprinijeti daljnjem razvoju turizma na otoku Rabu.

Valamar Riviera d.d.
Valamar Riviera d. d. iz Poreča vodeća je turistička kompanija u Hrvatskoj koja u svojih 25 hotela i ljetovališta i 13 kampova može dnevno ugostiti do 48,000 gostiju. Valamar Riviera jedan je od najvećih ulagača u hrvatski turizam s ukupno 2,6 milijarde kuna uloženih u portfelj u proteklih 12 godina. Strategija kompanije počiva na načelu da su podizanje kvalitete smještaja, razvoj talenata, inovativne usluge i razvoj destinacije glavni pokretači rasta i razvoja. Dionica Valamar Rivijere jedna je od najlikvidnijih dionica na službenoj kotaciji Zagrebačke burze s tržišnom kapitalizacijom od 3,1 milijardu kuna.
AZ mirovinski fond
AZ obvezni mirovinski fondovi  najveći su institucionalni investitor u Republici Hrvatskoj. S ukupnom imovinom pod upravljanjem, koja je premašila 30 milijardi kuna,  AZ mirovinski fondovi predstavljaju relevantne investitore i u europskim okvirima. U AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu štedi preko 600.000 hrvatskih zaposlenika. U okviru svoje investicijske strategije AZ obvezni mirovinski fondovi žele povećati ulaganje u hrvatski turizam jer drže da su takva ulaganja usklađena s dugoročnim investicijskim potencijalom članova fonda. AZ obvezni mirovinski fondovi, značajni su dioničari  Arenaturista, Plave Lagune, Ilirije  i drugih turističkih kompanija koje kotiraju na Zagrebačkoj burzi

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN