Valamar Riviera povećala prihode za 18 posto

Vodeća hrvatska turistička tvrtka Valamar Riviera u poslovnoj 2015. godini očekuje rast konsolidiranih poslovnih prihoda u iznosu do 1,3 milijarde kuna kuna, što je u ondosu na 2014.godinu, porast...
Foto: Facebook Valamar RIviera

Vodeća hrvatska turistička tvrtka Valamar Riviera u poslovnoj 2015. godini očekuje rast konsolidiranih poslovnih prihoda u iznosu do 1,3 milijarde kuna kuna, što je u ondosu na 2014.godinu, porast od oko 18 posto.

Očekivana EBITDA (operativna dobit neprilagođena za izvanredne prihode i rashode i jednokratne stavke) u poslovnoj 2015. godini kretat će se u rasponu od 420 milijuna kuna do 425 milijuna kuna što predstavlja porast od 136 do 141 milijun kuna u odnosu na 2014. godinu te rezultira EBITDA maržom od 32% do 33%.

Porast očekivanih konsolidiranih poslovnih prihoda i operativne dobiti izravan je rezultat poboljšanog poslovanja turističkih objekata za vrijeme novogodišnjih praznika i ostvarenih ušteda u operativnim troškovima u četvrtom kvartalu 2015. godine. Također, ovi rezultati premašili su očekivane konsolidirane poslovne prihode i razinu operativne dobiti (EBITDA) najavljene u rezultatima trećeg kvartala 2015. godine.

Odlične financijske rezultate i dugogodinji rast prepoznala je i burza te je dionica vodeće hrvatske turističke tvrtke proglašena četvrtom godinom za redom kao dionicom godine. Poznati poduzetnik i investitor Nenad Bakić, već četiri godine javno preko svojeg bloga savjetuje investitorima i poduzetnicima kako je pametno ulagati u   turističke dionice, a ne u stanove tj. nekretnine.

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN