Valamar Rivieri sedmi put zaredom nagrada za Dionicu godine

Dionica Valamar Riviere d.d. danas je sedmi put zaredom proglašena Dionicom godine prema izboru javnosti u tradicionalnom izboru Zagrebačke burze.  „Iznimna mi je čast već sedmi put zaredom držati...

Dionica Valamar Riviere d.d. danas je sedmi put zaredom proglašena Dionicom godine prema izboru javnosti u tradicionalnom izboru Zagrebačke burze. 

Iznimna mi je čast već sedmi put zaredom držati u rukama ovo vrijedno priznanje. Očekivanja poslovnih rezultata za ovu godinu veća su od prošlogodišnjih, godine koja je također bila rekordna za Valamar. Valamar i dalje raste – ove godine realizirali smo akviziciju Hotela Makarska d.d., a i napravili prvi korak u internacionalizaciji našeg poslovanja kupnjom hotela u Austriji. Rastao je i broj zaposlenika do brojke od čak 6.600, povećali smo plaće više od 11%, uveli minimalna neto primanja od 5.000 kuna, a u posljednje tri godine otvorili 2300 novih radnih mjesta. Smatram da smo postavili dobre temelje za nastavak ulaganja u rast i razvoj našeg poslovanja. I ponosan sam što ulagači prepoznaju Valamarov potencijal i što nas već sedma nagrada za Dionicu godine vjerno prati na putu ostvarenja naše poslovne vizije, osobito u godini kada smo obilježili i 65. godišnjicu poslovanja“, izjavio je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere prilikom preuzimanja nagrade.

Inače, nagrada Zagrebačke burze dodjeljuje se s ciljem podržavanja najboljih te jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika među financijskom i općom javnosti.

Kada smo 2012. utemeljili Nagrade Zagrebačke burze, vodili smo se željom da kontinuirano identificiramo i nagrađujemo pozitivne primjere na našem tržištu kapitala. Ove nagrade s godinama su postale tradicija, koju dobitnici često i rado ističu. Valamar Riviera ove je godine dvostruki laureat te je od utemeljenja do sada dobitnik ukupno 10 nagrada u nekoliko kategorija, što je jasna poruka da cjelokupna investicijska javnost prepoznaje i nagrađuje izvrsnost“, zaključila je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Ukupna ulaganja Valamara dosegla su 5 milijardi kuna, od čega je 4,3 milijarde uloženo u podizanje kvalitete hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta te 700 milijuna kuna u akvizicije i širenje. 


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN