Valamar osigurao trogodišnju popunjenost Girandella Resort-a u Rapcu

Valamar Riviera d.d. obavijestila je Zagrebačku burzu kako je sukladno članku 459. Zakona o tržištu kapitala i članka 2. Pravilnika o objavi povlaštenih informacija koje se neposredno odnose na...

Valamar Riviera d.d. obavijestila je Zagrebačku burzu kako je sukladno članku 459. Zakona o tržištu kapitala i članka 2. Pravilnika o objavi povlaštenih informacija koje se neposredno odnose na izdavatelja te o određivanju opravdanih interesa izdavatelja u svrhu neobjavljivanja, da je Društvo za objekt Valamar Girandella Resort u Rapcu sklopilo ugovor o alotmanu sa njemačkom turističkom tvrtkom DER Touristik Koeln GmbH koja je u grupaciji REWE grupe, za tri godine: turističku sezonu 2017., 2018. i 2019. godine s garancijom popunjenja.

Što znači kako će navedenim pravnim poslom dodatno osigurati popunjenost kapaciteta Valamar Girandella Resorta naredne tri godine. Inače, Valamar u 2017. godini uložit će oko 500 milijuna kuna u izgradnju dva luksuzna ljetovališta u destinaciji Rabac – Family Life Bellevue Resort 4* koji će iduće sezone postati prvi TUI Family Life brend u Hrvatskoj te Valamar Girandella Resort 4*.

valamarrabac

U prvih šest mjeseci 2016. godine Valamar Riviera d.d. ostvarila je ukupne poslovne prihode u iznosu od 507 milijuna kuna, što je za 36 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su istovremeno ukupni prihodi od prodaje rasli porasli za 22 posto, na gotovo 420 milijuna kuna. Operativna dobit prije kamate, poreza i amortizacije (prilagođena EBITDA) povećana je tako za 135 posto na 78,5 milijuna kuna (33,4 milijuna u 2015. godini) kao rezultat izvrsnih rezultata prodaje u prvoj polovici godine te povećanja operativne efikasnosti kroz dvostruko nižu dinamiku rasta operativnih troškova od 12 posto.

Prihodi od prodaje najviše su rasli zahvaljujući rastu prihoda pansiona na razinu od 323 milijuna kuna, odnosno 19 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i rastu vanpansionske potrošnje od 34 posto.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN