Valamarovi kampovi nižu prestižne nagrade

U okviru 10. Kongresa hrvatskog kampinga, slovenski kamping internetski portal www.avtokampi.si dodijelio je nagrade najboljim kampovima – Naj kamp Adria. U izboru je sudjelovalo više od 200 kampova koji...

U okviru 10. Kongresa hrvatskog kampinga, slovenski kamping internetski portal www.avtokampi.si dodijelio je nagrade najboljim kampovima – Naj kamp Adria.

U izboru je sudjelovalo više od 200 kampova koji su tijekom cijele sezone sakupili više od 34.000 glasova, a Valamarova tri kampa – Camping Resort Krk, Camping Resort Lanterna i Naturistički kamp Solaris – potvrdili su svoju kvalitetu novim priznanjima u tri kategorije, dok je voditeljica projekata Valamar Rivijere, dr. Josipa Cvelić Bonifačić dobila nagradu za životno djelo.

naj-kamp-2016_2

U kategoriji većih kampova u Istri, Valamarov je porečki Camping Resort Lanterna, sa svojim obnovljenim bazenima, tematskim mobilnim kućicama i glamping šatorima te uređenom pješčanom plažom, osvojio drugo mjesto. Na prvom se mjestu smjestio kamp Valkanela iz Vrsara, a na trećem kamp Zelena Laguna iz Poreča. U kategoriji većih kvarnerskih kampova, prvi hrvatski kamp s pet zvjezdica, Camping Resort Krk, osvojio je treće mjesto. Prvoplasirani kamp je kamp Čikat iz Malog Lošinja, a drugoplasirani kamp Njivice. Valamarov Naturistički kamp Solaris zasjeo je na treću poziciju u kategoriji nudističkih kampova Jadrana, dok je prvo mjesto zauzeo kamp Koversada iz Vrsara, a drugo kamp Valalta iz Rovinja.

Inače, na ovom su kongresu dodijeljene nagrade i Kamping udruženja Hrvatske (KUH) te je Camping Resort Lanterna dobio priznanje INOVACAMP 2016 za inovativan koncept glamping ponude, a Camping Resort Krk priznanje INOVACAMP 2016 za inovativan koncept pružanja visokokvalitetne personalizirane usluge. Oba su kampa ove godine već dobili priznanje –  “Best Camping 2016” – koje dodjeljuju najveći njemački i nizozemski autoklubovi ADAC i ANWB te su i članovi elitne skupine najboljih 40 kampova u Europi, u okviru uglednog europskog udruženja Leading Campings of Europe.

najkamp

Također, ovom prigodom dodijeljeni su i certifikati za  prilagodbu sadržaja i usluga kampova osobama s posebnim potrebama “Village for all“ (V4A). Certifikate nosi pet kampova, među kojima su i Valamarovi kampovi Zablaće i Naturistički kamp Solaris (uz kampove Čikat, Njivice i Stoja). Kamping udruženje Hrvatske dodijelilo je Valamarovim kampovima Orsera, Istra, Solaris, Marina, Ježevac, Zablaće, Bunculuka, Camping Resort Krk i Camping Resort Lanterna nagradu „Croatia Best Campsites 2017“ kojom su ovi kampovi još jednom potvrdili iznimnu razinu svoje kvalitete i usluge.

Prema podacima portala www.avtokampi.si , za razliku od Slovenije s 80 kampova, u Hrvatskoj djeluje nešto više od 500 kampova, a obzirom na svoju veličinu razdijeljeni su po regijama (Istra, Kvarner, Dalmacija) i vrstama (mali, veliki te nudistički i miješani). Također, veoma je zanimljiv podatak da je čak 54% svih noćenja slovenskih turista u Hrvatskoj ostvareno u kampovima.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN