Večeras počinje četvrto izdanje Poreč Open Air Festivala

Ovogodišnje izdanje „Poreč Open Air Festivala“ započet će večeras u 21 sat na ljetnoj pozornici na Rivi novim Cabaret Showom cirkuske družine Circus in the City čiji će žongleri,...

Ovogodišnje izdanje „Poreč Open Air Festivala“ započet će večeras u 21 sat na ljetnoj pozornici na Rivi novim Cabaret Showom cirkuske družine Circus in the City čiji će žongleri, hodači na štulama i plesači na svili svim posjetiteljima pružiti zabavu, a tako će biti i svakog narednog ponedjeljka tijekom cijelog ljeta.

U ljetnim večerima na Poreč Open Airu posebno će uživati ljubitelji filmova koje svakim danom u sklopu Open Air Cinema očekuju projekcije filmskih hitova u ambijentu Ville Polesini i na livadi kod Lungomare, a već večeras mogu pogledati filmski hit ”Aquaman”.

Drugi dan festivala, 2. srpnja, također u vrtu Ville Polesini od 19 sati sve goste očekuju gastro zalogaji i interpretacije nekih od najvećih svjetskih jazz i pop skladbi u izvedbi Vande Winter te uz pratnju Igora Geržine koji će svojim nastupom otvoriti novi program festivala Beats & Bites, romantični piknik namijenjen zaljubljenim parovima i svima onima koji se tako osjećaju. Dan kasnije, u srijedu 3. srpnja, mnogobrojni ljubitelji jazza će također doći na svoje jer će Aleksandar Dujin, istaknuti vojvođanski pijanist i kompozitor, široj publici poznat kao pijanist Đorđe Balaševića, na porečkom Trgu slobode s orkestrom otvoriti 24. festival Jazz in Lap by POUP koji već godinama u Poreč dovodi vrsne jazz umjetnike iz Hrvatske, regije i Europe. Četvrtak je posvećen najmlađima za koje će u parku ispred dvorca u Valamar Collection Isabella Island Resortu na otoku Sveti Nikola biti priređen Bal princeza koji će ih odvesti u svijet Alise u zemlji čudesa gdje će moći upoznati princa i princezu, slikati se s omiljenim likovima iz crtanih filmova i uživati u raznim zonama kao što su dress up, hocus pocus, foto i slatki kutak, plesna radionica, mala škola mačevanja, modeliranje balona te natjecanje u mini alki, dok će kao uspomenu sa sobom ponijeti poklon iznenađenja.

Uz spomenuti Beats & Bites, ove godine festival će dodatno obogatiti novi programi 3D Video Mapping i World Plates. Osim Vande Winter i Igora Geržine koji otvaraju Beats & Bites, posjetitelje će svakog utorka tijekom ljeta zabavljati i Zsa Zsa Acoustic, Matija Cvek Trio, Vesna Pisarović Trio, The A!, Mia Dimšić Acoustic te Iva Smojver Acoustic Trio. Jedinstveni vizualni spektakl svjetla i boja dat će novi sjaj pročelju Gradske vijećnice, a dio je novog 3D Video Mapping programa kojeg će posjetitelji moći pratiti s Rive svakog petka u večernjim satima. Tijekom četiri festivalska dana u rujnu, svi ljubitelji dobre hrane na World Platesu imat će priliku kušati specijalitete iz različitih krajeva svijeta s posebnim naglaskom na američkoj, talijanskoj, meksičkoj i istarskoj kuhinji. Uz bogatu gastronomsku ponudu, program će biti popraćen nastupima izvođača poput Scifidelity Orchestra, The A!, The Janitors i The Blondes, a glazbena legenda Bajaga i Instruktori 14. rujna upotpunit će glazbeni program svojim nastupom na porečkoj Rivi.

Festival je u organizaciji turističke kompanije Valamar Riviera te u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Porečom, Turističkom zajednicom Grada Poreča, Turističkom zajednicom Istarske županije, Hrvatskom turističkom zajednicomi tvrtkom MPG zaduženom za organizaciju i logistiku te brojnim sponzorima i partnerima.

Program i sve druge informacije i novosti mogu se pronaći na web stranici festivala te na Facebooku i Instagramu.

Izvor: Valamar Riviera

Povezane vijesti: