Veljko Ostojić, HUT: Za pripremu sljedeće sezone ključne su tri stvari

Hrvatska udruga turizma pozdravlja nastavak dodjele potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom koje je objavila Vlada, ističu iz Hrvatske udruge turizma. Smatramo kako su potpore najvažnija...

Hrvatska udruga turizma pozdravlja nastavak dodjele potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom koje je objavila Vlada, ističu iz Hrvatske udruge turizma.

Smatramo kako su potpore najvažnija karika u lancu zadržavanja radnih mjesta i opstojnosti poduzeća, što se i ove godine pokazalo kao jedan od ključeva sezone, istaknuo je direktor HUT-a Veljko Ostojić i dodao da su se na proljeće dogodile desetine tisuća otpuštenih radnika na zavodu, ne bi ih se brzo moglo vratiti na posao i uspješno odraditi sezonu, stoga je mjera zadržavanja radnih mjesta bila ključna.

Vjerujemo kako je najava produžetka trajanja mjere do kraja godine zapravo samo tehničko pitanje. Za očekivati je da se mjere planiraju produžiti do početka sljedeće sezone. To nužno kako bismo je dočekali spremni, jer je turizam ne samo značajan dionik u kreiranju BDPa ove zemlje nego i ključ oporavka cjelokupnog hrvatskog gospodarstva, kazao Ostojić.

Također, Ostojić je naglasio kako će za pripremu sljedeće sezone ključne biti tri stvari.

Prva je nastavak mjera potpora za očuvanje radnih mjesta do početka iduće sezone, odnosno do kraja 2021, druga je osiguranje sredstava za likvidnost i pripremu turističke sezone 2021., u dogovoru sa HNB-om, HBOR-om i poslovnim bankama, kako bi se olakšalo odobrenje tzv. korona kredita te moratorija i reprograma te učinkovito korištenja sredstava iz fondova EU, kroz koordinaciju javnog i privatnog sektora u kreiranju i provedbi programa.

Foto: HUT

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN