Vikendom za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu besplatni javni prijevoz

U Zagrebu vikendom besplatni javni prijevoz za vrijeme trajanja Adventa
Foto: TZZG

Za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu na području grada Zagreba vikendima će biti besplatan javni gradski prijevoz najavio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić.

Javni gradski prijevoz bit će besplatan na području grada Zagreba, odnosno na području I. tarifne zone, u dane vikenda, tj. petkom od 12.00 sati, do nedjelje u ponoć, i to od danas, 25. studenoga, do nedjelje, 8. siječnja 2017. U istom razdoblju, prijevoz zagrebačkom uspinjačom sve dane bit će besplatan. Također, osigurano je i besplatno parkiranje na parkirališnim prostorima uz istočnu i južnu stranu Velesajma te uz okretište tramvaja Dubrava u Aveniji Gojka Šuška.

Gradonačelnik Bandić naglasio je da braniti titulu najboljeg Adventa u Europi, boljeg od onoga u Parizu ili Londonu, nije mala stvar te su stoga, osim još bogatijeg i raznolikijeg ovogodišnjeg programa, a zbog očekivanja više gostiju nego prošle godine dogovorene ove mjere. Apelirajući na sve da se koriste javnim gradskim prijevozom i besplatnim parkiralištima radi smanjivanja prometnih gužvi, gradonačelnik je istaknuo da Grad zbog toga neće ništa izgubiti budući da će u vrijeme održavanja adventskih manifestacija Zagreb biti top-destinacija koju će posjetiti mnogo stranih i domaćih gostiju.

adventzg

Odličan potez organizatora Adventa tj. grada Zagreba jer će time svakako dobiti puno veću posjećenost, a samim time i veću potrošnju, što će se opet pozitivno osjetiti i gradskom proračunu. Ulaganje u manifestacije nije trošak nego investicija jer se kvalitetnim sadržajem stvara motiv dolaska, kako domaćih tako i stranih gostiju, te tako i generira potrošnja.

Dokaz toj temi je upravo Zagreb, u kojem je u prvih sedam mjeseci ove godine generirana turistička potrošnja od preko 131 milijuna Eura. Iznos koji dobijemo kada pomnožimo broj noćenja u prvih sedam mjeseci (  1.066.553 noćenja  ) s prosječnom dnevnom potrošnjom turista od 123 Eura, prema zadnjem istraživanju tržišta TOMAS 2012 Zagreb.

POVEZANE VIJESTI:

Grad Zagreb polako, ali sigurno počinje živjeti turizam

Najavljen najbolji Advent u Europi: Advent u Zagrebu

Potvrđeno! Ultra dolazi u Zagreb

Povezane vijesti: