Virtuoso nominirao HTZ za najbolju nacionalnu turističku organizaciju

Hrvatska turistička zajednica od strane Virtuosa, vodećeg udruženja organizatora putovanja u segmentu luksuznog turizma, nominirana je za najbolju nacionalnu turističku organizaciju na svijetu u sklopu „2019 Virtuoso Award“, odnosno...

Hrvatska turistička zajednica od strane Virtuosa, vodećeg udruženja organizatora putovanja u segmentu luksuznog turizma, nominirana je za najbolju nacionalnu turističku organizaciju na svijetu u sklopu „2019 Virtuoso Award“, odnosno u kategoriji „Tourism Board of the Year“.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu nominirane su još i nacionalne turističke organizacije Švicarske, Australije, Novog Zelanda i Slovenije, a pobjednik će biti objavljen 12. kolovoza 2019. u sklopu Virtuoso Travel Weeka, najznačajnijeg turističkog događanja na američkom kontinentu. 

Svaka nominacija, koja je rezultat našeg kvalitetnog rada, izuzetno nas veseli, a posebice ova koja dolazi od strane renomiranog udruženja poput Virtuosa. Priznanje je to svim vrijednim kolegama i zaposlenicima HTZ-a, kao i svim turističkim djelatnicima diljem Hrvatske. Ova nominacija dodatno potvrđuje odličnu poziciju Hrvatske na velikom američkom tržištu s kojeg nas svake godine posjećuje sve više turista, a još bolje trendove očekujemo nedavnom uspostavom direktnog leta Philadelphia-Dubrovnik, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši da će hrvatska turistička ponuda na američkom tržištu biti još vidljivija jer uskoro s radom kreće, uz postojeći ured u New Yorku, novi ured u Los Angelesu.   

Hrvatska među TOP 5 rastućih destinacija u SAD-u

Kako ističu iz HTZ-a, Hrvatska je na američkom tržištu nalazi među top pet rastućih destinacija, što potvrđuje i snažan rast turističkog prometa u posljednjih nekoliko godina.

Tijekom prošle godine u Hrvatskoj je s tržišta SAD-a ostvareno oko 585 tisuća dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na 2017. godinu predstavlja rast od 22 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima.

Pozitivni trendovi su zadržani i u dosadašnjem dijelu ove godine tijekom kojeg je ostvareno više od 190 tisuća dolazaka i 500 tisuća noćenja američkih turista, što predstavlja rast od 14 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Navedeni rezultati pozicioniraju SAD kao najznačajnije daleko emitivno tržište za Hrvatsku.

Povezane vijesti: