Vukovar i ove godine postaje luka umjetnosti

Vukovar i ove godine postaje luka umjetnosti!  Od 22.8. – 5.9. u luku umjetnosti uplovljavaju jedna od najpoznatijih imena svjetske street art scene. VukovArt, u organizaciji Grada Vukovara i Vala Kulture,...

Vukovar i ove godine postaje luka umjetnosti! 

Od 22.8. – 5.9. u luku umjetnosti uplovljavaju jedna od najpoznatijih imena svjetske street art scene.

VukovArt, u organizaciji Grada Vukovara i Vala Kulture, je pokrenut kao novi koncept u razvoju umjetnosti te stvara novi vizualni identitet grada Vukovara. S 18 umjetničkih djela nastalih u protekle tri godine Vukovar je postao prepoznatljiv kao Galerija na otvorenom i izvan granica Republike Hrvatske.

Ovogodišnji moto festivala je Give Me 5 zbog pet novih svjetskih umjetnika koji će oslikati pročelja pet vukovarskih zgrada: OKO (Hrvatska) Tea Jurišić (Hrvatska), Boogie (Švicarska), Eugen Varzić (Hrvatska), Arsek & Erase (Bugarska).

Ostvarena je i suradnja s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek koja se očituje u studentskim izložbama i predstavama.

Kao i svake godine, festival će ponuditi i ostale programske aktivnosti koje se nalaze na sljedećem linku, a od kojih izdvajamo:

  • biciklijade
  • predavanja
  • radionice
  • koncerte
  • panel diskusije
  • izložbe

2nd Vukovar Half marathon će biti održan virtualno, zbog COVID-19 situacije, a prijave su moguće na sljedećem linku.

Ovogodišnji Vukovart sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Vukovar, a vrijednost projekta iznosi 1.495,311,50 kn.

Sve aktivnosti možete pratiti na Facebook stranici, InstagramuYouTube kanalu i web stranici Vukovart-a.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN