U Opatiji počinje W4T, prva studentska konferencija u području turizma

W4T, odnosno Wave 4 tourism, naziv je studentske konferencije, koja se održava na inicijativu studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji – kolijevci hrvatskog turizma, koja...

W4T, odnosno Wave 4 tourism, naziv je studentske konferencije, koja se održava na inicijativu studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji – kolijevci hrvatskog turizma, koja je ujedno i idealan centar susreta svih studenata turizma i srodnih područja na razini cjelokupne Europe. Službeni program započinje sutra dolaskom sudionika, vođenim razgledom Opatije i neformalnim upoznavanjem i druženjem.

“Cilj konferencije je ponuditi nova znanja i iskustva renomiranih stručnjaka iz područja turizma, hotelijerstva, marketinga, prodaje, menadžmenta i održivog razvoja. Kroz transfer znanja, razmjenu iskustava, umrežavanje i druženje sudionici će imati priliku stvoriti vrijedne uspomene, ali i zasigurno nove prilike za budućnost. Na prvoj Wave 4 Toursim konferenciji fokus će biti na četiri opširne i aktualne teme: digitalni turizam, održivi turizam, marketing i luksuzni turizam – unutar kojih ćemo imati prilike čuti 16 različitih priča naših govornika”, rekla je Nika Kurti, studentica četvrte godine preddiplomskog sveučilišnog studija Menadžment održivog razvoja i članica organizacijskog tima W4T konferencije.

Prema njenim riječima više je perspektiva i načina na koji studenti danas doživljavaju turizam, no riječ kojom bi se objedinilo nekoliko mišljenja jest – prilika; prilika za inoviranje i prevladavanje izazova s kojima se današnji turizam nosi, prilika za putovanja odnosno upoznavanje novih ljudi i kultura, prilika za poboljšavanje vještina npr. socijalnih vještina ili primjerice prilika za učenje stranih jezika, ali i prilika za rad.

Obzirom da turističke usluge danas pruža široka paleta ljudi, od informatičara do tradicionalnih hotelijera, veliki broj studenata može pronaći sferu koju ga zanima te se educirati, specijalizirati i konstantno usavršavati.

Sudionici će imati priliku slušati predavanja čak šesnaest govornika koji su podijeljeni u četiri sekcije. Sutra, u petak prvog listopada teme su digitalni i održivi turizam, dok će se o marketingu i luksuznom turizmu pričati u subotu, 2. listopada.

“Govornici su odabrani zbog svoje stručnosti i iskustva u praksi unutar tema svake sekcije, ali i turizma općenito. Izuzetno smo ponosni i cijenimo činjenicu što su ove osobe odlučile nesebično podijeliti svoje znanje i iskustvo te biti govornici ovogodišnje W4T konferencije. Osim govornika, ostvarili smo suradnju s voditeljicom odnosa s javnošću Aminess hotela i kampova – Majom Lenom Lopatny, koja će biti moderator ovogodišnje Wave 4 Tourism konferencije”, naglašava Kurti.

Zanimanje za prvu W4T, Wave 4 Tourism konferenciju je iznad svih očekivanja. Sto onsite ulaznica je rasprodano, dok je prodaja online ulaznica još uvijek u toku. Nažalost, zbog COVID-19 situacije organizatori su morali ograničiti broj mjesta, no nadaju se kako će iduće godine uvjeti biti povoljniji te da će događaju moći fizički prisustvovati svi oni koji su zainteresirani.

“Obzirom da je ovo prva godina održavanja veoma nam je bitno ostvariti profesionalan i pozitivan dojam na sve posjetitelje, govornike i lokalnu zajednicu te im pružiti najbolju uslugu. Zahvaljujući našem generalnom pokrovitelju – Liburnia Riviera Hotelima, onsite sudionici iskusit će udobnost boravka u Hotelu Istra dok će predavači koji ne žive u okolici biti smješteni u Hotelu Admiral”, objašnjava Kurti.

Moto prve W4T konferencije je Catch the change, a organizatori se nadaju svjetlijoj budućnosti. Iako je teško za vjerovati kako će sve biti po starom, očekuju kako će se u Hrvatskoj pratiti trenutni trendovi i prilagoditi im se.

Što se tiče same konferencije želja prvog organizacijskog tima jest da se Wave 4 Tourism konferencija u sljedećim godinama pokuša pozicionirati kao najkvalitetnija studentska konferencija u području samog turizma, ali i njemu srodnih područja kako na regionalnoj tako i na međunarodnoj razini.

“Što se tiče osobnog razvoja, mi mlade osobe imamo pristup mnogobrojnim izvorima uz koje možemo steći različite vještine, a i veliki broj osoba ne ustručava se podijeliti vlastito znanje, krenuvši od naših profesora. Ono se brzo širi preko društvenih mreža posebice Linkedina gdje osobe iz prakse često znaju pružiti korisne savjete. Kao studenti imamo priliku upoznati ostale mlade ljude, educirati se, raditi zajedno na projektima, natjecati se, ostvariti mobilnosti te naposljetku upoznati sami sebe i vlastite želje. Budućnost će zasigurno biti puna inovacija i čini nam se da su ih nove generacije voljne i spremne stvarati”, zaključila je na kraju Nika Kurti.

PROGRAM W4T KONFERENCIJE

Fotografije: W4T

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN