Za vikend počinje Ultra: Posebna regulacija prometa oko stadiona

Ovog vikenda u Splitu se održava festival elektronske glazbe – Ultra Europe 2019. Inače, ove godine je festival promijenio lokaciju održavanja te se više neće održavati na stadionu Poljudu,...

Ovog vikenda u Splitu se održava festival elektronske glazbe – Ultra Europe 2019. Inače, ove godine je festival promijenio lokaciju održavanja te se više neće održavati na stadionu Poljudu, nego će se naredne četiri godine održavati na stadionu Park mladeži.

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske ističu kako ovisno o intenzitetu pješačkog prometa u zoni javnog okupljanja u Splitu, policijski službenici će po potrebi privremeno ograničiti kretanja vozila, i to u:

  • dijelu ulice Hrvatske mornarice (od ulice Domovinskog rata do ulice Ante Starčevića)
  • ulici Put Brodarice
  • ulici Mike Tripala
  • kod raskrižja ulice Mike Tripala i ulice Velimira Terzića.

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozilima, a o potrebi privremenog zatvaranja prometnica izvijestiti ćemo javnost, ističu iz PU Splitsko-dalmatinske .

“Savjetujemo građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje prometnicama u užoj zoni stadiona. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz alternativne pravce kretanja u slučaju  blokade prometa.Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, dodatno ukazujemo građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu” istaknuli su iz PU  Splitsko-dalmatinske te najavili kako će se prije, za vrijeme i nakon održavanja Ultra festivala vršiti snimanje na mjestima javnih okupljanja i prilaznim pravcima.

Foto: Ultra Europe

POVEZANA VIJEST:

ULTRA ODLAZI S POLJUDA: NAREDNE ČETIRI GODINE ODRŽAVATI ĆE SE NA PARKU MLADEŽI

NAVIKE POSJETITELJA FESTIVALA U HRVATSKOJ: ZANIMLJIVA I KORISNA ANALIZA MASTERINDEX-A O INTERESU ZA FESTIVALIMA U HRVATSKOJ

Povezane vijesti: