Zadar postao bogatiji za novi kvalitetni sadržaj – prvi Zadar street food festival

Trendovi u gastronomiji u posljednje vrijeme zamjenjuju klasičnu restoransku sa street food ponudom, a grad Zadar također prati ritam trendova, što će pokazati i prvi Zadar street food festival...

Trendovi u gastronomiji u posljednje vrijeme zamjenjuju klasičnu restoransku sa street food ponudom, a grad Zadar također prati ritam trendova, što će pokazati i prvi Zadar street food festival koji se održava od 30.09. do 04.10.2020. u Zadru u Bamboo beach bar-u.

Uz epidemiošku situaciju koja diktira druženja na otvorenom, kraj ljeta idealno je vrijeme za festivale na otvorenom, osim kvalitetnog sadržaja za turiste isti podižu i kvalitetu života za lokalno stanovništvo.

Na jednoj od najljepših lokacija u Zadru, Puntamika, uz glazbeni program domaćih DJ-a, gosti će uživati u jednostavnim, ali vrhunskim jelima koja će pripremati zadarski ugostitelji.

Posjetitelji će tako moći isprobati street food specijalitete u režiji ekipe Hedonista, OX meet & eat, Maguro restoran & sushi bara, Delimaris Fish & chips, Salsa Rosse, Burgers & more i PIK GRILL HOUSE. Svaki posjetitelj naći će nešto za sebe, od raznih vrsta gourmet burgera, ribljih i mesnih delicija, posebne Pinsa pizze… Organizatori su se pobrinuli i za ljubitelje slatkog, a za taj kutak bit će zadužena kavana Danica koja će u svojoj festivalskoj kućici osvježavati s talijanskim sladoledom, te Bamboo Ice s velikim izborom palačinki. Također biti će i ponuda koktela, kao i mogućnost da gosti degustiraju lokalna vina sa područja Zadarske županije. Zaokružena priča.

Street food festivalu svakako su jedinstveno gastronomsko i urbano iskustvo, a grada Zadar se ovim festivalom svakako stavlja na listu urbanih gradova s kvalitetnom ponudom i van turističke sezone. Upravo su manifestacije, kongresi, manifestacije odlične kao motiv dolaska i produženje turističke sezone. 

Hoteli i drugi pružatelji smještaja, uključite se. Ovo je odličan kvalitetan sadržaj za vaše goste, informirajte svoje goste koji su smješteni kod vas o Zadar street food festivalu, ispričajte im priču o Zadru i gastro sceni, obavezno o Zadarskom Maraschinu, osigurajte im prijevoz, rezervirajte im mjesto ( ako je to moguće ) … Što više ovakvih sadržaja, time bolje, jer čini destinaciju što privlačnijom i atraktivnijom. Ne zaboravite motiv dolaska nije smještaj, nego destinacija.

Iskreno se nadam kako će Zadar street food festival, iako je idejno nastao kao rezultat razmišljanja tijekom lockdown-a, postati tradicionalna manifestacija i kvalitetna ponuda Zadra. Što više takvih sadržaja, time bolje.

Više informacija o Zadar street food festival saznajte OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN