Zadarska riva do 2023. godine novom ruhu

Prošli tjedan potpisan je ugovor između Grada Zadra i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za projekt ‘Rekonstrukcija Obale Petra Krešimira IV’, poznatiji kao projekt obnove Zadarske rive. Ovaj važan projekt...

Prošli tjedan potpisan je ugovor između Grada Zadra i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za projekt ‘Rekonstrukcija Obale Petra Krešimira IV’, poznatiji kao projekt obnove Zadarske rive.

Ovaj važan projekt za Grad Zadar obuhvaća rekonstrukciju obale od zadarskog mosta do ‘Pozdrava suncu’ te od ‘Pozdrava suncu’ do zgrade Sveučilišta.

Kao jedna od faza projekta, planira se i produženje gata položenog okomito na liniju obale za cca 14 metara u odnosu na sadašnje stanje. Produženi gat će imati dimenzije kakve je imao kada je bio napravljen prije stotinjak godina i kada je, također, služio kao brodsko pristanište. 

Procijenjena vrijednost ovog projekta iznosi 75 milijuna kuna, bez PDV-a. Projekt će se sufinancirati u iznosu od 85% iz europskih sredstava, odnosno iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’, dok će preostalih 15%  biti financirano iz državnog proračuna, a za što su već ranije osigurana sredstva u proračunu.

Izgradnja će se odvijati u tri faze, s krajnjim rokom dovršetka do kraja 2023. godine.

Foto: Grad Zadar

Povezane vijesti: