Zagrebačka uspinjača izvan prometa zbog radova

Zagrebačka uspinjača zbog opsežnih radova na samom postrojenju i na kabini, od ponedjeljka, 16. svibnja, bit će izvan prometa sve do 11.srpnja 2016. Uspinjača za Gornji grad najstarije je...

Zagrebačka uspinjača zbog opsežnih radova na samom postrojenju i na kabini, od ponedjeljka, 16. svibnja, bit će izvan prometa sve do 11.srpnja 2016.

Uspinjača za Gornji grad najstarije je prijevozno sredstvo organiziranoga javnog prijevoza putnika u Zagrebu. Povezuje Donji grad sa Gornjim svakim radnim danom, subotom, nedjeljom i praznikom od 6 i 30 do 22 sata! Polazak je svakih deset minuta, a  cijena jedne vožnje je 4 kune. Valjane mjesečne, godišnje, kao i pojedinačne karte vrijede i za vožnju Uspinjačom.

U usporedbi s ostalim žičanim željeznicama koje su namijenjene javnom prometu, s prugom dugom 66 metara, najkraća je na svijetu. Budući da je do danas u cijelosti zadržala prvobitni vanjski izgled i građevnu konstrukciju, a i većinu tehničkih svojstava koja su joj dali graditelji, zagrebačka je uspinjača zakonski zaštićena kao spomenik kulture.

Kada prodajete vožnju Zagrebačkom uspinjačom svojim gostima, postoje dva načina na koji im možete ispričati priču: vožnja uspinjačom i drugi bolji način vožnja najkraćom uspinjačom na svijetu. Druga priča je puno bolja i budi znatiželju, zar ne?

Pričajte priče koje su pune emocija i doživljaja jer upravo je to sama esencija turizma.

Povezane vijesti: