Započeo Ferragosto, Hrvatska očekuje veći broj talijanskih turista

U Hrvatskoj trenutno boravi oko 16 tisuća talijanskih turista, najviše u destinacijama Istarske i Primorsko-goranske županije. Ususret Ferragostu, odnosno razdoblju u kojem Talijani najčešće koriste godišnje odmore, Hrvatska turistička...

U Hrvatskoj trenutno boravi oko 16 tisuća talijanskih turista, najviše u destinacijama Istarske i Primorsko-goranske županije.

Ususret Ferragostu, odnosno razdoblju u kojem Talijani najčešće koriste godišnje odmore, Hrvatska turistička zajednica je provodila pojačane marketinške aktivnosti, ponajprije na vodećim internetskim portalima i tiskanim medijima u Italiji.

Osim toga, Jadrolinija je od početka kolovoza uvela brzobrodsku liniju na relaciji Zadar – Ancona koja putnicima iz Italije omogućava direktan dolazak u Zadar. Katamaran koji ima kapacitet za više od 400 putnika plovi iz Zadra za Anconu pet puta tjedno i to utorkom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom.

Prema podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine, od 1. siječnja do 2. kolovoza s tržišta Italije ostvareno je više od 133 tisuće dolazaka i oko 630 tisuća noćenja što je oko 30% lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju. Tijekom prva dva dana kolovoza s tržišta Italije je ostvareno više od 31 tisuće noćenja i to najviše u destinacijama Mali Lošinj, Rovinj, Medulin, Poreč, Cres, Pula i Umag.

Povezane vijesti: