Završena prva faza investicijskog ciklusa u objekte Helios Farosa na otoku Hvaru

Krajem srpnja prošle godine, uspješno je završen stečajni postupak nad Helios Faros -om preuzimanjem Valamar Riviere i PBZ Croatia osiguranja i podmirenjem svih stečajnih vjerovnika. Valamar je preuzeo voditi management...

Krajem srpnja prošle godine, uspješno je završen stečajni postupak nad Helios Faros -om preuzimanjem Valamar Riviere i PBZ Croatia osiguranja i podmirenjem svih stečajnih vjerovnika. Valamar je preuzeo voditi management i budući razvoj ovog hvarskog hotelskog bisera, te kako je već prije najaveljno u ponudi za preuzimanjem PBZ Croatia osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. predložili su petogodišnji plan ulaganja u turističku imovinu u visini od 650 milijuna kuna. 

Kroz potpunu obnovu i izgradnju dva ljetovališta visoke kategorije kapaciteta oko 700 smještajnih jedinica, portfelj Helios Farosa d.d. bit će repozicioniran prema premium ponudi.

Upravo je uspješno završena prva faza investicije u Lavanda Sunny Hotel by Valamar u uvali nadomak Starog Grada na otoku Hvaru, čime je započeo širi investicijski ciklus u objekte Helios Farosa.

Nekadašnji hotel Lavanda, nakon preuređenja postao je dio brenda Sunny by Valamar koji biraju gosti koji traže jednostavnost odmora na plaži na atraktivnim lokacijama.  Lavanda Sunny Hotel by Valamar goste je ove sezone dočekao s moderno uređenim sobama, lobijem, kuhinjom i restoranom, a uvedena je i nova IT struktura te znatno unaprijeđena kvaliteta usluge. Uveden je i Valamarov sveobuhvatni program zdravstvenih, sigurnosnostih i ekoloških standarda pod nazivom V Health & Safety, a implementirani su i HACCP sustav te digitalni sustav upravljanja objektom. Ono što je važno je kako je Lavanda Sunny Hotel by Valamar otvoren 15. srpnja i odmah zabilježio visoku popunjenost.

Iduća faza investicije nastavlja se već ove jeseni pa će ulaganje u hotel Lavanda kapaciteta 179 smještajnih jedinica iznositi ukupno 43 milijuna kuna. Ova investicija doprinijet će repozicioniranju destinacije prema ponudi usluga više dodane vrijednosti i daljnjem razvoju turizma na otoku Hvaru, ističu iz Valamara. 

Tijekom lipnja i srpnja Valamar je postupno otvorio 21 hotel i ljetovalište i svih 15 kampova u osam jadranskih destinacija u kojima trenutno boravi više od 30.000 gostiju.

Foto: Valamar Riviera

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN