Završni tjedan radionica Moj-seoski - Gospić, Šibenik, Zadar i Karlovac

Radionicom u Gospiću započeo je završni tjedan terenskih radionica o seoskom turizmu koji će se ovog tjedna nastaviti u Šibeniku (srijeda), Zadru (če...

Autor:  HrTurizam Promo

8. prosinca 2021.

Radionicom u Gospiću započeo je završni tjedan terenskih radionica o seoskom turizmu koji će se ovog tjedna nastaviti u Šibeniku (srijeda), Zadru (četvrtak), i Karlovcu (petak).  

U Gospiću je u utorak održana prva od četiri dvosatne edukativne radionice kojima će Udruga ruralnog turizma Hrvatske završiti ovogodišnji ciklus od 40 radionica o seoskom turizmu koje su održane diljem Hrvatske. Radionice se provode uz financijsku potporu Ministarstva turizma i sporta, dok se ovotjedne radionice organiziraju u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i lokalnim akcijskim grupama. 

Na radionici se govorilo o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima je također predstavljen Digitalni katalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima putem web stranice hrvatska.hr Hrvatske turističke zajednice. U katalog se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja imaju registrirane vinarije, kušaone, farme, izletišta, agroturizme, ruralne objekte za smještaj i slično. 

Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma iz navedenih županija, odnosno poljoprivrednike koji se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu radionicama. Na radionice koje se održavaju u skladu s važećim epidemiološkim mjerama također su pozvani i predstavnici lokalnih turističkih zajednica i udruga.

Zainteresirani sudionici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije na radionice se mogu prijaviti putem obrasca na web stranici Udruge ruralnog turizma Hrvatske idemonaselo.hr gdje također mogu dobiti i dodatne informacije o radionicama.  Sudionici iz Karlovačke županije prijavljuju se direktno Turističkoj zajednici Karlovačke županije ili putem web obrasca ovdje. 

Autor:  HrTurizam Promo

8. prosinca 2021.