Od 4. do 6. studenoga Omiš postaje središte domaće gastronomije i ugostiteljstva. Hotel Plaža, smješten u srcu povijesnog grada na Cetini, ugostit će jedanaesto izdanje Grand Gourmeta - međunarodnog festivala i natjecanja konobara, barista, barmena i restorana.
Ovaj događaj prvi put stiže u Omiš, čime grad na Cetini postaje novi domaćin ove značajne manifestacije nakon Makarske i Splita, koja donosi inovacije i natjecanja profesionalaca i polaznika škola u brojnim kategorijama.
U organizaciji Udruge ŠKMER - Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, te Grada Omiša i TZG Omiš, manifestacija je posvećena unapređenju ugostiteljske struke, obogaćivanju turističke ponude i brendiranju destinacije.
"Sudjelovanje na Grand Gourmetu ugostiteljima pruža priliku da se nagrade za dobro odrađenu sezonu, družeći se s kolegama i predavačima, razmjenjujući iskustva, dobiju mentorske savjete i korisne odgovore na svoja pitanja od članova žirija, učeći i pripremajući koncept i ponudu za novu sezonu - koncept koji bi im trebao osigurati ugodniji rad i uspješnije rezultate. Građani se također mogu uključiti u program Grand Gourmeta, posjetiti i pratiti natjecanja te se prijaviti za edukacije koje ih zanimaju. Sve edukacije su besplatne, ali je broj mjesta ograničen i svako je mjesto dragocjeno. Stoga se prijavite i pobrinite se da vaše mjesto ne ostane prazno, a vaša prilika za stjecanje novih kompetencija neostvarena", poručila je organizatorica Alma Harašić, voditeljica ŠKMER Akademije.
Tijekom tri dana Omiš će se pretvoriti u pozornicu vrhunskih majstora kuhinje, sommeliera i profesionalaca u ugostiteljstvu. Publiku očekuje bogat program koji spaja tradiciju, inovaciju i suvremene trendove, pružajući priliku profesionalcima i svim ljubiteljima eno-gastronomije da uče, kušaju i uživaju u najboljim delicijama i proizvodima Hrvatske i Europe.
 HR
 HR
         
 
 
 
             
     
     
     
     
                
             
                
             
                
            