Zbog sve više zaraženih u inozemstvu Njemačka pooštrava mjere za ulazak u zemlju

Nova, stroža pravila za ulazak u Njemačku vrijede od sutra, 1. kolovoza. Najavila je to njemačka Vlada kao odgovor na porast incidencije, pa će tako svi oni koji ulaze...

Nova, stroža pravila za ulazak u Njemačku vrijede od sutra, 1. kolovoza. Najavila je to njemačka Vlada kao odgovor na porast incidencije, pa će tako svi oni koji ulaze u zemlju, a nisu cijepljeni ili nisu preboljeli koronavirus morati predočiti negativan test.

Prema istraživanju Instituta Robert Koch, povećanje broja slučajeva primijećeno je od početka srpnja, a to se povezuje s vjerojatnom izloženošću u inozemstvu. Ipak, kako u tjednom izvješću navodi Institut, većina prijenosa još uvijek se odvija unutar Njemačke u kojoj je 61% populacije primilo jedno, a 50% oba cjepiva.

U izvješću se također navodi i 10 najčešće prijavljenih zemalja zaraze od početka srpnja, a na popisu se našla i Hrvatska, na četvrtom mjestu. Od 3662 slučaja, najviše zaraženih, njih 1247, dolazi iz Španjolske, a slijedi Turska, Nizozemska, te Hrvatska sa 197 zaraženih. Na početku srpnja iz Hrvatske je doputovalo samo pet zaraženih, da bi taj broj prije tjedan dana narastao na čak 84. Iza Hrvatske se nalaze Grčka, Rusija, Francuska, Italija, Austrija i Danska.

Strožim pravilima za ulazak u Njemačku želi se smanjiti mogućnost “uvoza” virusa iz inozemstva. Do sada, negativan test pri ulazu u Njemačku morali su imati samo putnici koji su putovali zrakoplovom, no od sutra će njemački turisti koji se vraćaju svojim kućama, u slučaju da se nisu cijepili ili nisu preboljeli koronavirus, morati imati negativan test bez obzira na način putovanja. Pooštreni režim ulaza trebao bi potrajati do kraja godine.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN